Redactia.ro
Home » Stil de viață » Bicarbonatul – o soluție pentru plantele din apartament

Bicarbonatul – o soluție pentru plantele din apartament

Bicarbonatul – o soluție pentru plantele din apartament

Bicarbonatul este un element binecunoscut de toată lumea. Acesta este găsit în casele oamenilor, pentru că are mai multe întrebuințări, dar nu cred că mulți oameni știu că este foarte util pentru florile din apartament.

Florile din ghivece sau chiar cele pe care le țineți în curte pot avea foarte multe beneficii de pe urma acestui produs. Fiind o substanță chimică, trebuie folosit în mod responsabil și în cantități mici, în funcție de rezultatul pe care dorim să îl avem.

Motivul principal pentru care bicarbonatul de sodiu este un ingredient benefic pentru plante este faptul că le prelungește viața. Pe lângă asta, odată ce bicarbonatul este folosit, plantele vor arăta mai bine. Este necesară o linguriță de bicarbonat și veți vedea cum plantele nu se mai ofilesc și își păstrează aspectul viu și proaspăt.

Știați că bicarbonatul vă poate ajuta să obțineți roșii mai dulci?

Specialiștii susțin faptul că putem obține roșii mai dulci cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Bineînțeles că acest efect este influențat și de soiul de roșii pe care îl alegem, dar o linguriță din această substanță adăugată în pământul în care sădim roșiile le va oferi un gust mai dulceag și le va face mai zemoase atunci când vor fi coapte.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului în gospodărie

Printre numeroasele lucruri la care ne poate ajuta bicarbonatul, se numără și faptul că îl putem folosi ca să scoatem mirosul neplăcut din încălțăminte. Tot ce trebuie să facem este să presărăm puțin bicarbonat în interiorul pantofului și să lăsăm să acționeze peste noapte, apoi se va observa faptul că mirosul neplăcut a dispărut, dar și eventualele pete care pot apărea în urma purtării repetate a unei perechi de încălțări.

De altfel, bicarbonatul de sodiu este o substanță foarte bună pentru a curăța aproape orice suprafață, pentru că are efect abraziv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: