Redactia.ro
Home » Stil de viață » Metode eficiente prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu

Metode eficiente prin care poți folosi bicarbonatul de sodiu

Utilizări bicarbonat de sodiu

Ieftin și ecologic, nelipsitul bicarbonat de sodiu poate avea multiple întrebuițări în viețile noastre.

Dacă majoritatea gospodinelor îl dețin pe rafturile cămării pentru a-l folosi ca ferment la prajituri, el face minuni și în îndepărtarea mirosurilor neplăcute, sau poate fi chiar folosit pentru igiena orală.Versatilitatea de care dă dovadă poate transforma praful minune și într-un produs de curațare excelent pentru bucătărie, iar lucrurile nu se opresc aici.

Magia lui provine din pH-ul său.Fiind o substanță alcalină, în amestec cu un alt acid, el modifică nivelul pH-ului.Acest fapt e motivul pentru care poate calma rapid usturimile stomacale, combătând chiar refluxul.O linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un pahar cu apă e o soluție garantată de calmare a arsurilor la stomac.

Bicarbonatul, care este defapt o pudră alcalină are și acțiuni de albire pe diverse suprafețe.La contactul său cu apa el se transformă într-o pastă abrazivă ce atacă petele lăsate pe smalțul dinților.Multe paste de dinți destinate albirii dinților au în compoziția sa și „praful magic” al gospodinelor.

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu

Sunt nenumărate întrebuințările bicarbonatului dar puține persoane cunosc că el e un prieten al florilor.Toți iubitorii de plante care nu își doresc să apeleze la insecticide, fungicide și alte substanțe chimice, folosesc adesea bicarbonatul de sodiu în grădinărit.Din nou lingurița de bicarbonat dizolvată în apă produce o substanță 100% naturală și care folosită într-un recipien pulverizator, scapă frunzele plantelor atacate de mici pete negre.Având în vedere că soluția este una ecologică pentru ca pulverizarea să fie una eficientă este necesară repetarea săptămânală.
Pentru că toate ne dorim ca florile noastre să înflorească mai repede dar să și reziste cât mai mult așa pentru a ne îmbăta anotimpuri întregi cu mirosurile lor e nevoie de fertilizarea solului cu îngrășăminte.

După cum ați ghicit deja, bicarbonatul de sodiu ne sare din nou în ajutor cu capacitatea sa de reducere a acidității solului, sporind înflorirea dar și sănătatea plantelor.Putem recurge atât la pulverizarea frunzelor dar și la hrănirea pământului cu „praful magic”.

Iubind florile ți le dorești peste tot în jurul tău, nu doar în ghivece ci și în vaze prin toată casă, dar prospețimea lor se reduce la doar câteva ore căci dezrădăcinate nu mai au peterea de a străluci.Și totuși dacă îți dorești să te fericești de ele mai multe zile, un vârf de cuțit de bicarbonat îți va fi sursa bucuriei ochilor tăi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: