Redactia.ro
Home » Știri » Blestemul ascuns al hainelor din racla Sfintei Parascheva. De ce moaştele ei au două rânduri de veşminte

Blestemul ascuns al hainelor din racla Sfintei Parascheva. De ce moaştele ei au două rânduri de veşminte

Blestemul Sfintei Parascheva

Sfânta Parascheva este o sărbătoare extrem de importantă pentru toți românii, iar pe data de 14 octombrie are loc un pelerinag la Iași, unde se află moaștele Sfintei. Totuși, un lucru pe care unii poate nu îl știu este blestemul Sfintei Parascheva.

Blestemul Sfintei Parascheva. Ce este absolut interzis să faci

Un lucru interesant despre sărbătoarea Sfintei Parascheva este legat de blestemul veșmâtului său. Astfel, Sfânta Parascheva are două straturi de haine ce îi învelesc trupul. Primul, este cel permanent, iar cel de-al doilea este schimbat în fiecare an.

O informație pe care nu o știu mulți este legată de blestemul hainelor Sfintei Parascheva.

„Blestemat să fie cel care va împrăştia vreodată Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva”, este mesajul care apare scris pe veşmântul Sfintei Parascheva. Acesta este un mesaj care datează de sute de ani și a fost scris de domnitorul Vasile Lupu și a mitropolitului Varlaam, cei care au dus moaștele  Sfintei Parascheva la loc de cinste. Pe primul veșmânt al Sfintei Parascheva se află un sigiliu, iar cel care îl va rupe va fi blestemat.

Rugăciune către Sfânta Parascheva. Trebuie să o rostești ca să îți meargă bine

Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.

Loading...