Redactia.ro
Home » Stil de viață » Blestemul părintesc le distruge viața copiilor. Rugăciunea de dezlegare care îi scapă de această povară

Blestemul părintesc le distruge viața copiilor. Rugăciunea de dezlegare care îi scapă de această povară

Blestemul părintesc care se abate asupra copiilor.

Blestemul părintesc poate avea un impact profund asupra vieții copiilor, aducând necazuri și nefericiri în loc de bucurii și reușite. Conform unui înțeles spiritual, chiar și supărarea părinților poate constitui o formă de blestem asupra urmașilor. Rugăciunea de dezlegare devine astfel o modalitate esențială de a elibera aceste influențe negative.

Cum se manifestă blestemul părintesc

Este esențial să înțelegem că blestemul părinților nu necesită neapărat rostirea unor cuvinte malefice, ci poate fi și rezultatul supărărilor și înverșunărilor părintești. Chiar dacă părinții nu își blesteamă direct copiii, încărcătura negativă a relației lor poate avea consecințe serioase asupra vieții acestora.

Se spune că blestemul părintesc se prinde ușor și că, chiar și atunci când nu este rostit explicit, supărarea și înverșunarea părinților pot aduce suferință și chin în viața copiilor. Avva Isaac ne amintește că aceste chinuri pot reprezenta o formă de îndreptare a karmei, achitată în această viață pentru a micșora suferința din viața de dincolo.

Un exemplu concret ilustrează impactul blestemului părintesc. Într-o comunitate, un bărbat a dat copilul său „necuratului”, iar ulterior, acesta a fost afectat de evenimente tragice și de o personalitate tulburătoare. Când mama copilului a cerut ajutor, un înțelept local, Hagi-efendi, a intervenit cu rugăciuni de dezlegare pentru a aduce eliberarea copilului de influențele negative.

Rugăciune de dezlegare a blestemului părintesc

“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, miluiește-mă, iartă-mă, dăruiește-mi pocăință. Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-i pe toți cei din neamul meu, pe părinții mei, pe bunicii mei, pe străbunicii mei, pe toți strămoșii mei. Le mulțumesc, Doamne, pentru darul vieții și accept tot ce viața lor a pus în sâ ngele lor și prin asta în sâ ngele meu. Primesc această moștenire – a lor și a celor care ne-au făcut rău și astfel au intrat în neamul nostru.

Miluiește-i pe cei cărora noi le-am făcut rău, pentru că și ei au intrat în felul acesta în neamul nostru. Iartă-ne, Doamne, iartă-ne pentru trădări, minciuni și pentru toate celelalte păcate grele pe care le-am făcut eu și neamul meu, eu și toți cei a căror viață se află în sâ ngele meu, în viața mea.

Le mulțumesc, Doamne, pentru că au transmis viața așa cum au putut până la mine. Primesc tot ce curge sau a curs în sâ ngele lor și a ajuns până la mine. Acum îmi aparține. Îmi aparține firea acesta bolnavă, îmi aparține boala, dar nu îmi aparține comportamentul pe care aceste boli, aceste rele ni-l provoacă atunci când suntem fără Tine.

Dăruiește-mi, Doamne, pocăință ca să nu mă lepăd de moștenire și nici de strămoșii mei, ci să mă lepăd de atitudinea lor, de comportamentul lor, prin care, încercând să fugă de durere, de rușine, de frică, au ales ascundere, minciună și nu au alergat la mila Ta ca să-i vindeci, ca să ne vindeci.

Miluiește-mă, Doamne, pe mine, pe toți cei din jurul meu, pe toți cei pe care îi văd, pe cei pe care îi aud, pe cei care mă întreabă ceva, pe cei pe care îi întreb, pe părintele meu duhovnic, pe frații și surorile mele și pe toți oamenii din lume, Doamne miluiește-i și mie dă-mi putere să mă lepăd de satana, de jugurile lui și să mă lipesc de Tine acum și așa să rămân în vecii vecilor.

Amin!”.

Cât de importantă este binecuvântarea părintească

Importanța binecuvântării părintești este subliniată ca fiind cea mai mare avere pentru un om. Similar cu viața monahicească, unde binecuvântarea starețului este vitală, binecuvântarea părintească poate aduce prosperitate și armonie în viața unui individ.

O altă perspectivă a acestui fenomen se referă la copiii care primesc „făgăduințe necurate” de la părinți, creând o legătură între aceștia și diavol. Diavolul dobândește drepturi asupra lor, iar consecințele pot fi devastatoare. Oamenii înțelepți susțin că diavolul își cere drepturile în cazul acestor copii, iar aceștia pot ajunge să tulbure comunitatea și să provoace dezbinări.

În final, articolul aduce un exemplu de mamă care, sub impactul blestemului părintesc, a văzut toți cei patru copii neînsurându-se și aflat într-o situație disperată. Prin intermediul rugăciunii și prin conștientizarea binecuvântării, copiii săi au găsit calea către căsătorie și fericire.

Articolul subliniază importanța recunoașterii blestemului părintesc și efectuarea rugăciunilor de dezlegare pentru a elibera copiii de aceste influențe negative, deschizând astfel calea către o viață împlinită și armonioasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: