Redactia.ro
Home » Știri » Bloggerița Prinţesa Urbană face o mărturie cutremurătoare despre situația pacienților internați la Spitalul din Suceava

Bloggerița Prinţesa Urbană face o mărturie cutremurătoare despre situația pacienților internați la Spitalul din Suceava

Prințesa Urbană

Prinţesa Urbană, una dintre cele mai populare bloggerițe din România, dezvăluie într-o postare pe Facebook că tatăl soțului său este internat de luni la Spitalul din Suceava, este în stare gravă, iar medicii nu fac nimic.

Scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc a povestit situaţia înfiorătoare de la spitalul din Suceava.

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii. În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant până astă seară la 8.

Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament. Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el. De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă. De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă. Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu. Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc. Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație? De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”, scrie Ioana Chicet-Macoveiciuc alias Prinţesa Urbană pe Facebook.

Prințesa Urbană a revenit, în cursul dimineţii, cu detalii despre starea socrului său, pe pagina de Facebook.

„Bună dimineața! Mulțumesc tuturor pentru gândurile bune și pentru intenția de a ajuta. Tatăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău.

A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă. Nu am reușit să aflu informații despre ceilalți pacienți din salon, știu că doi nu se pot mișca, nu știu care este starea lor, din păcate. Aș vrea să fac câteva precizări.”

Până marți, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 638 de cazuri au fost înregistrate în Suceava.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: