Redactia.ro
Home » Știri » Boala cu care se confruntă românii tot mai des. E din cauza pandemiei, dar nu e COVID

Boala cu care se confruntă românii tot mai des. E din cauza pandemiei, dar nu e COVID

sindromul de cabana

Odată cu intrarea în izolare, multe persoane au început să fie anxioase. După câteva luni petrecute doar în intimitatea propriului cămin, muți oameni s-au obișnuit atât demult încât nu mai vor să își reia viața de înainte. Acestă frică este numită de sociologi “sindromul de cabana”.

Care este boala cu are ies tot mai mulți români din carantină

“Sindromul de cabana” este atunci când o persoană se retrage undeva ca să fie în siguranță și îi place atât de mult acolo, că nu mai vrea să iasă. Profesorul Alexandru Rafila e explicat într-o emisiune de la DIGI24 că profesorii și elevii sunt „în cabană” din martie și dintr-odată trebuie să iasă. Mulți dintre ei nu vor vrea. Sunt o mulțime de părinți care cer ca Ministerul Educației să le permită să opteze pentru a-și ține în continuare copiii acasă, în siguranță.

Profesorul Rafila a ridicat și problema mediatizării excesive ce induce panică populației. A asemănat panica insuflată cu un turn de fildeș, de care nu putem scăpa ci trebuie să învâțăm să o controlăm.

„Gândiți-vă că această boală nu va dispărea, chiar dacă va apărea un vaccin mai mult sau mai puțin eficient. Boala va continua să existe, transmiterea va continua să existe, noi o vom minimaliza, poate o vom reduce, dar ea nu va dispărea! Și atunci, nu putem, de acum încolo, să ne transformăm viețile așa de radical, încât, practic, să nu mai trăim și să stăm într-un turn de fildeș”, a încheiat profesorul Alexandru Rafila.

 

Ce întrebări îi poți pune copilului să vezi dacă sufere de “sindromul de cabana”

Dacă bănuiești că tu sau un apropiat suferă de acest sindrom îi poți pune câteva simple. Trebuie să fii atent la răspunsurile acestuia, ia dacă răspunsurile te îngrijorează poți apela la ajutor specializat.
„Ai coșmaruri?”
„Există locuri care te fac să te gândești la virus?”
„Te enervezi fără motiv?”

Alexandru Rafila a recunoscu că sunt șanse ca, odată cu începerea școlii numărul de cazuri să crească. El a asigurat părinții că este un fenomen limitat, iar la copii problemele legate de evoluția gravă a infecției sunt extrem, extrem de rare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: