Redactia.ro
Home » Știri » Cum se va desfășura noul an școlar. Ministerul Educației a publicat ghidurile pentru fiecare ciclu de învățământ. Verifică DOCUMENTELE

Cum se va desfășura noul an școlar. Ministerul Educației a publicat ghidurile pentru fiecare ciclu de învățământ. Verifică DOCUMENTELE

ghidurile

Ministerul Educației a publicat, marți, ghidurile pentru grădinițe, învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și vocațional pe site-ul educatiacontinua.edu.ro. Acestea sunt adresate profesorilor și școlilor și conțin reglementări privind modul în care se va desfășura noul an școlar 2020 – 2021 pe fiecare ciclu de învățământ.

Ministrul Educației, Monica Anisie, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă pentru a anunța cum va arăta noul an școlar. Abia pe 7 septembrie Institutul de Sănătate Publică va prezenta evaluarea epidemiologică a fiecărei localități, iar pe 10 septembrie școlile vor propune scenariul pentru fiecare unitate.

„Am lucrat cu colegii din MEC si de autorități pentru a pregăti revenirea copiilor în siguranță. Măsurile pe care le-am luat pentru noul an școlar 2020 – 2021 – am elaborat ghidurile metodologice pentru organizarea în școli, pe fiecare nivel și reperele pentru profesori.”, a spus Monica Anisie.

Verifică documentele pentru fiecare ciclu de învățământ

Ghidurile conțin propuneri de scenarii, modul în care se vor desfășura orele, precum și normele de igienă.

Ghidul pentru grădinițe

Ghidul pentru învățământul primar

Ghidul pentru învățământul gimnazial și liceal

Ghidul pentru învățământul profesional și tehnic

Ghidul pentru învățământul vocațional

Ghidul pentru învățământul special

Ministrul Sănătății: „La 3 cazuri de Covid-19, școala se închide”

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a declarat marți că dacă sunt 3 cazuri de Covid-19 în trei clase din școală, atunci unitatea de învățământ se închide, iar profesorii și elevii vor intra în izolare pentru 14 zile. Dacă sunt 3 cazuri în 3 clase, școala se închide, iar copiii și profesorii intră în izolare timp de 14 zile”, a declarat Nelu Tătaru în cadrul conferinței de presă.

Ministrul a subliniat că autorităţile îşi doresc şi consideră că multe şcoli pot desfăşura activitatea în condiţiile scenariului 1, dar, a adăugat el, rămâne la latitudinea conducerii fiecărei unităţi şcolare. „Regulile impuse în condiţiile unei pandemii le vom respecta, în funcţie de fiecare scenariu în parte. Vrem şi considerăm că cele mai multe şcoli pot desfăşura o activitate într-un scenariu 1, ceea ce este de dorit, dar rămâne la latitudinea şi libertatea adaptării celor trei scenarii la fiecare unitate şcolară în parte”, a mai spus Tătaru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: