Redactia.ro
Home » Știri » Declarația pe propria răspundere, eliminată! Anunțul făcut de ministrul Educației

Declarația pe propria răspundere, eliminată! Anunțul făcut de ministrul Educației

La școală din 1 octombrie

Declarația pe propria răspundere pentru părinți va fi eliminată din normele pentru începerea școlii, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit stiriedu.ro. Prin acest document, părinții ar fi trebuit să își asume că nu au simptome de boală și că elevii nu au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Decizia de a elimina declarația pe propria răspundere a părinților vine după ce, săptămâna trecută, ministrul educației Monica Anisie declara public că părinții pot completa acel formular cu „din câte cunosc”, pentru a nu fi trași la răspundere. Oficialul din Educație a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să elimine declarația pe proprie răspundere din partea părinților, informează stiriedu.ro.

„I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declarație pe propria răspundere din partea părintelui și acesta a fost de acord. Normele pentru începerea școlii le publicăm mâine (n.r. marți), nu vor mai cuprinde declarația pe propria răspundere”, a spus Monica Anisie.

Potrivit Ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății, elevii urmau să fie primiți la școală, din 14 septembrie, doar dacă părinții lor semnau o declarație pe propria răspundere. Documentul prevedea: „Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”.

Premierul Orban, ultimatum pentru miniștii Educației și Sănătății

Declarația ministrului Anisie privind eliminarea documentului vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a dat un ultimatum miniștrilor Educației și Sănătății pe tema regulilor de deschidere a școlilor la începutul ședinței de Guvern: „în cursul zilei de astăzi (n.r. luni) să ajungeți la o formă aproape definitivă a ordinului pentru deschiderea școlilor, astfel încât marți să fie comunicat”, a spus premierul Orban la ședința de guvern de luni.

Premierul se așteaptă ca ordinul să fie publicat marți, astfel încât să înceapă pregătirile pentru desfășurarea orelor în siguranță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: