Redactia.ro
Home » Coronavirus » Ce spun noile cercetări despre copiii asimptomatici. Datele sunt descurajante înainte de începerea școlii

Ce spun noile cercetări despre copiii asimptomatici. Datele sunt descurajante înainte de începerea școlii

coronavirus

Copiii pot purta coronavirusul în căile respitatorii timp de câteva săptămâni. Noi studii realizate de cercetători americani arată că tinerii și copiii prezintă încărcături virale neașteptat de mari și pot transmite coronavirusul timp de mai multe săptămâni după infecție.

Rezultatele oferă o lecție importantă, într-un moment în care anul școlar e pe punctul de a începe în țările din toată lumea, scrie Deutsche Welle.

Un studiu derulat de medicii de la un spital din Washington DC a aflat că tinerii și copiii infectați cu SARS-CoV-2 pot răspândi virusul timp de mai multe săptămâni, chiar dacă ei nu prezintă simptome. Asta înseamnă că cei asimptomatici sau cu simptome ușoare pot infecta fără să știe oamenii din jurul lor.

Un alt studiu realizat în Boston arată că tinerii și copiii observați de personalul medical au o încărcătură virală neașteptat de mare.

Ce arată noile studii

Studiul medicilor din Washington DC, publicat pe 28 august în jurnalul medical JAMA Pediatrics, a analizat datele a 91 de copii internați în 22 de spitale din Coreea de Sud. „Spre deosebire de sistemul de sănătate din SUA, cei care sunt testați pozitiv în Coreea de Sud rămân în spital până când s-au recuperat complet de pe urma infecției”, explică Roberta L. DeBiasi, una dintre autoarele studiului.

Potrivit studiului, 22% dintre copii nu au dezvoltat simptome în timpul bolii, 20% au fost inițial asimptomatici dar au prezentat ulterior simptome, iar 58% au fost simptomatici. Studiul a arătat totodată că există diferențe mari între perioadele de timp în care copiii au rămas simptomatici – între trei zile și trei săptămâni. O cincime dintre pacienții asimptomatici și aproximativ jumătate dintre pacienții cu simptome transmiteau virusul SARS-CoV-2 și la trei săptămâni după infecția inițială – deși acest lucru nu reflecta în mod direct contagiozitatea lor.

Încărcătură virală uriașă la copii

În paralel, cercetătorii din Boston au descoperit că cei mai tineri dintre pacienții observați au o încărcătură virală foarte mare. Pentru studiul lor, experții su colectat eșantioane din nasul și gâtul a 49 de copii și tineri cu vârste sub 21 de ani.

Studiul a aflat că aceștia prezintă încărcături virale mai mari decât adulții internați la Terapie Intensivă. În același timp, studiul, publicat pe 1 august în The Journal of Pediatrics, a descoperit mult mai puțini receptori ACE-2 (n.r. „porțile de intrare” ale virusului în organism) la copii mici decât la tineri sau adulți.

Rolul copiilor și al tinerilor în răspândirea virusului a fost aprig dezbătut de la începutul pandemiei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: