Redactia.ro
Home » Coronavirus » O nouă descoperire halucinantă despre coronavirus. Concluziile studiului vizează direct redeschiderea școlilor și grădinițelor

O nouă descoperire halucinantă despre coronavirus. Concluziile studiului vizează direct redeschiderea școlilor și grădinițelor

coronavirus

În cel mai amplu studiu privind infecția cu coronavirus la copii, cercetătorii de la Spitalul General Massachusetts (MGH) și Mass General Hospital for Children (MGHfC) furnizează date critice care arată că aceștia joacă un rol mai mare în răspândirea coronavirusului.

Într-un studiu realizat pe 192 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 22 ani, 49 de copii au fost testați pozitiv cu Covid-19. Un alt grup de 18 copii au luat coronavirusul în timp ce sufereau de alte afecțiuni. Copii infectați au prezentat nivele surprinzător de mari de coronavirus în căile aeriene, comparativ cu adulții aflați în terapie intensivă pentru tratament împotriva COVID-19.

„Am fost surprins de nivelul ridicat de virus pe care l-am găsit la copiii de toate vârstele, în special în primele două zile de infecție”, spune dr. Lael Yonker, director al Centrului de Fibroză Chistică din cadrul Massachusetts General Hospital, autor principal al studiului, „SARS-CoV-2 la copii: Prezentare clinică, contagiere și răspunsuri imune”, publicat în Journal of Pediatrics, citat de medicalxpress.com.

„Nu mă așteptam ca încărcătura virală să fie atât de mare. Gândiți-vă la un spital și la toate măsurile de precauție luate pentru a trata adulții grav bolnavi, dar încărcăturile virale ale acestor pacienți spitalizați sunt semnificativ mai mici decât un „copil sănătos” care se plimbă cu o sarcină virală mare SARS-CoV-2”, spune expertul.

Copiii cu coronavirus au o încărcătură virală mai mare

Transmisibilitatea sau riscul de contagiune este cu atât mai mare cu cât ai o încărcătură virală mai mare. Și chiar și atunci când copiii prezintă simptome tipice COVID-19, cum ar fi febra, secreții nazale și tuse, ele se suprapun adesea bolilor comune ale copilăriei, inclusiv gripa și banala răceală. Asta îngreunează diagnosticarea cu COVID-19 a copiilor, mai explică Yonker.

În afară de încărcătura virală, cercetătorii au studiat modul de manifestare al receptorilor virali și răspunsul anticorpilor la copii sănătoși, copii cu infecție acută declanșată de SARS-CoV2 și un număr mic de copii cu Sindrom Inflamator Multisistemic (MIS-C).

Concluziile studiului vizează direct redeschiderea școlilor, grădinițelor și altor locații cu o densitate mare de copii și interacțiuni strânse cu adulții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: