Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să verifice părinții dimineața când își duc copiii la școală? Rafila dă indicații

Ce trebuie să verifice părinții dimineața când își duc copiii la școală? Rafila dă indicații

Pericolul care îi pândește pe copii la 14 septembrie. (1)

Reprezentantul Alexandru Rafila, medicul Alexadnru Rafila a vorbit la Digi24 despre lucrurile la care părinții ar trebui să fie atenți, dimineața, când își trimit copiii la școală.

Conform acestuia, există câteva elemente simple pe care părinții ar trebui să le observe și să își dea seama dacă copilul este bolnav sau nu.

Ce trebuie să verifice părinții dimineața când își duc copiii la școală? Rafila dă indicații

Alexandru Rafila, a explicar miercuri seara, la ce trebuie să fie atenți părinții dimineața, înainte să-și trimită copiii la școală.

Potrivit acestuia, părinții pot observa anumite elemente simple la copiii lor, dacă aceștia sunt sau nu bolnavi. „Orice părinte poate sesiza dacă copilul se simte rău, dacă îl doare capul și are febră, dacă tușește, dacă îi curge nasul. Sunt câteva elemente simple pe care trebuie să le observe și dacă copilul are aceste acuze să nu-l ducă la școală„, a spus profesorul Rafila.

Rafila a menționat că acest lucru se numește triaj observațional. Copilul nu are nevoie de controlul unui medic, orice părinte poate afla foarte ușor dacă copilul lui are febră, tușește sau dacă îi curge nasul.

Ce se întâmplă cu elevii care locuiesc cu bunicii

În ceea ce îi privește pe copiii care locuiesc cu bunicii, Rafila a declarat că cei mici ar trebui să păstreze distanța față de bunici, având în vedere că sunt persoane vulnerabile în fața coronavirusului. Indicat este ca aceștia să poarte mască de protecție și să păstreze o distanță de 1,5 – 2 m.

Copiii mergând și venind de la școală, și dacă există această întâmplare de a fi infectați, să limităm posibilitatea de transmitere a infecției către bunic. Atunci avem două metode foarte simple: ori păstrăm distanța sau nepoții ori bunicul, măcar în momentul în care contactul este mai apropiat de 1,5 – 2 m, să poarte o mască„, a spus Rafila.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: