Redactia.ro
Home » Știri » Pericolul care îi pândește pe copii la 14 septembrie. Anisie face apel către elevi, părinți și profesori

Pericolul care îi pândește pe copii la 14 septembrie. Anisie face apel către elevi, părinți și profesori

Pericolul care îi pândește pe copii la 14 septembrie.

Ministrul Educației a făcut un apel miercuri seara, către elevi, părinți și profesori să nu critice persoanele care au fost infectate cu coronavirus.

De asemenea, Monica Anisie le-a transmis un mesaj elevilor, să pășească cu încredere în noul an școlar, pentru că totul va fi bine.

Pericolul care îi pândește pe copii la 14 septembrie. Anisie face apel către elevi, părinți și profesori

Minstrul Educației, Monica Anisie le-a transmis miercuri seara, un mesaj elevilor,părinților și profesorilor. Aceasta a făcut un apel, referitor la persoanele care au fost infectate cu COVID-19. Ministrul Educației îi roagă pe aceștia să nu stigmatize persoanele care s-au luptat cu virusul care a ucis milioane de oameni.

„Aş vrea să fac un apel – dacă cumva se întâmplă să existe un caz de îmbolnăvire, aş face apel către părinţi, către profesori, către elevi să nu apară acea stigmatizare a persoanei care s-a îmbolnăvit. Nimeni nu îşi doreşte să se îmbolnăvească, nimeni nu îşi doreşte acest lucru. S-a întâmplat, prin urmare, dacă revine la cursuri, revine pentru că este sănătos”, a declarat Anisie, la TVR.

De asemenea, Monica Anisie le-a spus elevilor să pășească cu încredere în noul an școlar și că vor fi în siguranță, dar în același timp să respecte toate regulile de protecție, pentru a limita răspândirea coronavirusului. „Este important să fim educaţi, este important să rămânem sănătoşi„, a precizat ministrul Educaţiei, la TVR.

Reguli pentru începerea anului școlar

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat marți, care vor fi regulile care vor fi impuse pentru începerea anului școlar.

Conform acestuia, cele mai importante reguli sunt distanța de un metru între elevi, circuite separate și orare diferențiate pentru elevii din clasele primare.

Primordial pentru începerea școlii este distanțarea de un metru. La fel condițiile în care există circuite în școli pentru a asigura circuitul de la intrarea în curte până la intrarea în școală, diferențierea orarelor la clasele primare pentru a gestiona orele de pauză. (…) Copiii de până la 5 ani nu vor purta mască. (…), a spus Nelu Tătaru.

Mai mult, în cadrul conferinței de presă, Tătaru a anunțat că nu va mai exista declarația pe proprie răspundere, urmând ca fiecare dintre părinți și profesori să aibă responsabilitatea unui triaj observațional.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: