Redactia.ro
Home » Știri » Datele care sperie părinții din România! Coronavirusul, depistat în 41 de școli din Berlin după începerea anului școlar

Datele care sperie părinții din România! Coronavirusul, depistat în 41 de școli din Berlin după începerea anului școlar

coronavirus

A crescut numărul de noi cazuri de coronavirus în Germania după începerea noului an școlar. Cel puţin 41 dintre cele 825 de şcoli din Berlin au raportat cazuri de coronavirus în rândul profesorilor sau al elevilor în primele două săptămâni de la începerea cursurilor după vacanţa de vară.

Ziarul Berliner Zeitung, citat de Agerpres, transmite că este vorba despre un procent de 5%. Publicația germană a centralizat datele furnizate de autorităţile din domeniul învăţământului, potrivit cărora 37 de şcoli din Berlin au plasat în carantină o parte dintre elevi, profesori, sau din ambele categorii, în urma depistării a cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară.

Lista include atât şcoli publice, cât şi private. Cifra nu pare să fie însă cea reală, deoarece lipsesc unele centre şcolare în care au fost semnalate cazuri, în timp ce pentru şcolile profesionale încă nu au fost prezentate date oficiale. Potrivit responsabilei pentru educaţie a Berlinului, Sandra Scheeres, aceste date arată că „şcolile nu sunt în sine focare” şi că de regulă „infecţiile ajung în şcoală din afară”.

Record de cazuri noi

În întreaga ţară autorităţile sanitare germane au raportat 1.427 noi contagieri cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră după cea de la sfârşitul lunii aprilie când s-au înregistrat 1.700 de cazuri. Numărul total al contagierilor de la raportarea primului caz, la 27 ianuarie, se ridică la 230.048, iar cel al deceselor a crescut la 9.260, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7 noi decese, potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI).

Şcoala în România începe în condiţii speciale în acest an

Noul an şcolar va începe în condiţii speciale din 14 septembrie. Clasele de elevi trebuie aranjate în aşa fel încât să se respecte distanţarea de minimum un metru sau, acolo unde nu este posibil, să fie montate separatoare transparente. Alte măsuri se referă la faptul că elevii vor purta mască de protecţie şi trebuie supravegheaţi în pauze pentru a păstra distanţa şi nu vor face schimb de obiecte personale.

Elevii vor putea intra în şcoală doar cu declaraţia pe propria răspundere completată de către părinţi. Copilul nu trebuie să fi prezentat simptome specifice COVID-19, nu a fost diagnosticat cu această boală şi nici nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv în cele 14 zile anterioare începerii şcolii.

Cursurile vor începe la ore diferite, pentru a se evita aglomerările. Elevii vor fi supravegheaţi atent de către profesori şi vor fi instruiţi să interacţioneze cât mai puţin între ei. Aceştia nu vor avea voie nici să se mute din bănci sau să schimbe sălile de clasă pe parcursul zilei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: