Redactia.ro
Home » Știri » Boala incurabilă care o face pe o fetiță să mănânce non-stop! Are cinci ani și 45 de kilograme. Decizia șocantă, luată de mama sa

Boala incurabilă care o face pe o fetiță să mănânce non-stop! Are cinci ani și 45 de kilograme. Decizia șocantă, luată de mama sa

GALERIE FOTO (4) fetita-boala-rara

Boala rară, care o face pe o fetiță să mănânce fără încetare, o sperie de-a dreptul pe mama sa. Femeia a recurs la măsuri drastice. La doar cinci ani, micuța a ajuns să cântărească 45 de kilograme. Medicii spun că nu există tratament.

Boala rară care o face să mănânce fără încetare

O tânără mamă din Țara Galilor trece printr-un adevărat calvar. Pe vremea când avea numai șase luni, fiica sa a fost diagnosticată cu o afecțiune rară, pentru care nu există tratament. În prezent, fetița în vârstă de cinci ani a ajuns să cântărească 45 de kilograme. Motivul? Mănâncă non-stop. Problema este că oricât de mult ar mânca, micuța nu are niciodată senzația de sațietate.

Specialiștii au diagnosticat-o cu sindromul Prader Willi.

Acest lucru înseamnă că îi lipsește cromozomul 15, care controlează senzația de foame. În Anglia, afecțiunea apare la unul din 15.000 de copii. Cei diagnosticați cu acest sindrom pot mânca de până la șase ori mai mult, comparativ cu copiii de aceeași vârstă.

fetita-diagnostic-rar

Mama fetei a recurs la măsuri drastice

Singurul lucru care poate fi făcut în astfel de cazuri este controlul alimentației. Părinții sunt îndemnați să aibă grijă ca micuții să aibă o dietă sănătoasă și echilibrată.

„Mă asigur că are o dietă sănătoasă și echilibrată, dar i se permit totuși dulciuri, deoarece, până la urmă este doar un copil, așa că nu vreau să o privez complet.”, a spus mama fetei, potrivit Dailymail.

Femeia, în vârstă de 25 de ani, a fost totuși nevoită să recurgă la măsuri neobișnuite. Întrucât fetița sa mergea singură la frigider și lua mâncare pe ascuns, mama a decis să nu îi mai permită accesul în bucătărie. Astfel, ea a montat un gărduleț.

„Dacă las o farfurie cu prăjituri pe masă, Harlow le mănâncă pe toate cu ușurință, dacă eu nu sunt prin preajmă. S-a întâmplat de nenumărate ori”, a mărturisit, disperată, femeia.

Este conștientă de faptul că măsura nu va da roade pe termen lung. Se gândește ca, pe viitor, să pună lacăte la frigider și la dulapurile cu mâncare.

Îngrijorătoare este nu numai greutatea fetiței, ci și starea ei de sănătate. Obosește repede, are probleme de mobilitate, apnee în somn și devine, deseori, irascibilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: