Redactia.ro
Home » Știri » Boala pe care mulți au făcut-o după ce au băut bere la cutie. Mare grijă la acest lucru

Boala pe care mulți au făcut-o după ce au băut bere la cutie. Mare grijă la acest lucru

Boala pe care mulți au făcut-o după ce au băut bere la cutie

Medicul Tudor Ciuhodaru avertizează oamenii în legătură cu leptospiroză, pentru că multe persoane au făcut o boală după ce au băut bere la cutie. Multe persoane infectate cu această boală necesită obligatoriu internarea.

Boala pe care mulți au făcut-o după ce au băut bere la cutie. Mare grijă la acest lucru

Medicul Tudor Ciuhodaru, din Iași a postat pe rețelele de socializare un avertisment grav referitor la o boală gravă care se poate lua de pe dozele de bere sau de suc care nu au fost depozitate corespunzântor.

Conform acestuia, leptospiroza este o boală foarte gravă, produsă în urma consumului de băuturi din doze ce au fost depozitate necorespunzător. Există posibilitatea ca acestea să fi fost atinse de șobolani.

Orice doză poate fi letală. Mulţi pacienţi au făcut această boală după ce au băut bere la cutie. Mare atenţie la leptospiroză. Oricine poate face această boală după consumul de băuturi (bere, suc) din doze depozitate necorespunzător ( contaminate de şobolani), a spus acesta.

Ce trebuie să știi despre leptospiroza

Leptospiroza este o boală infecțioasă gravă, transmisă de la animale la om, ce poate fi de multe ori fatală. De asemenea, spitalizarea în acest caz este obligatorie. Receptivitatea este generală dar bărbații sunt mai frecvent afectați. Incidența este în creștere, iar vârfurile se înregistrează în perioada vară-toamnă.

Totodată, rezervorul natual de infecție e constituit din cele peste 150 de specii de animale sălbatice și domestice ce pot fi afectate, cel mai important este reprezentat de rozătoare dar și câinii, păsările și peștii pot fi rezervor pentru leptospiroză.

Persoana infectată poate transmite boala prin urină, rar transplacentar, pe durata bolii. Bacteriile pot rezista foarte mult timp în pământul umed și apă caldă și stagnată, dar nu rezistă la uscaciune.

Mai mult, transmiterea de la om se face cel mai mult prin contactul pielii lezate sau a mucoaselor intacte cu solul sau apa contaminată cu urina animalelo bolnave sau infectate. O altă cale de transmitere este cea digestivă prin ingestie de alimente sau apă contaminată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: