Redactia.ro
Home » Știri » Bogdan Buta, patronul Untold, acuzat că ar fi abuzat doi minori. Reacția vehementă a milionarului

Bogdan Buta, patronul Untold, acuzat că ar fi abuzat doi minori. Reacția vehementă a milionarului

Bogdan Buta, milionar și patronul faimosului festival Untold, se află în centrul atenției publicului și al autorităților, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva a doi minori, într-un eveniment care ar fi avut loc în anul 2021. IPJ Cluj și Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au luat imediat măsuri, deschizând o anchetă pentru a elucida aceste acuzații grave.

Bogdan Buta, patronul Untold, acuzat că ar fi abuzat doi minori

Acuzațiile care au dus la deschiderea anchetei au fost aduse în atenția publicului de către publicația ziardecluj.ro, care susține că doi minori în vârstă de 15 și, respectiv, 16 ani, au fost victime ale unor acte de agresiune sexuală comise de Bogdan Buta în anul 2021. Aceste acuzații au declanșat un val de controverse și îngrijorare în rândul comunității, provocând o reacție rapidă din partea autorităților, potrivit Antena3 CNN.

Demersurile autorităților

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din IPJ Cluj-Napoca au demarat cercetările din oficiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Ancheta vizează presupusele infracțiuni de agresiune sexuală, conform articolului 219 din Codul Penal în vigoare la momentul presupusei comiteri a faptei.

Până în prezent, IPJ Cluj nu a primit sesizări sau plângeri penale legate de aceste acuzații, dar investigațiile continuă pentru a clarifica circumstanțele și pentru a aduce vinovații în fața legii. Autoritățile au asigurat publicul că vor lua toate măsurile necesare pentru a stabili adevărul în acest caz.

„Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.

Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public.

Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activităţile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință”, transmit autorităţile. 

Reacția vehementă a lui Bogdan Buta

Bogdan Buta, în calitate de acuzat, și-a făcut simțită prezența în spațiul public și a oferit primele sale declarații cu privire la acuzațiile care i-au fost aduse. Într-un comunicat dat publicității, el a respins ferm acuzațiile și le-a catalogat drept „rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță”. Buta a subliniat că va alege calea justiției pentru a se apăra și a aduce vinovații în fața legii.

„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță. Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia.

Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singura formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta, potrivit sursei citate.

Cine este Bogdan Buta

Ioan-Bogdan Buta este un antreprenor local și fondatorul festivalului Untold, un eveniment cunoscut și apreciat la nivel național și internațional, care se desfășoară în orașul Cluj-Napoca. Bogdan Buta a fost implicat în numeroase proiecte de succes și a devenit o figură reprezentativă în lumea evenimentelor culturale și de divertisment din România.

„Șmecheria s-a terminat. Lumea trebuie să știe cine e patronul Untold. Iar cei pe care i-a șpăguit din Poliție, Jandarmerie, IGSU, SRI (că tot e băiatul unui fost șef SRI), politică, sunt chemați să răspundă de azi la întrebarea: susțineți un pedofil prădător sexual?”, scrie presa locală, conform aceleași surse. 

 

Sursa foto: Antena3 CNN

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: