Redactia.ro
Home » Știri » Bolile de inimă sunt rezultatul unor traume emoționale. Dr. Cezar: „Nu moștenim genetic, moștenim epigenetic, emoțional”

Bolile de inimă sunt rezultatul unor traume emoționale. Dr. Cezar: „Nu moștenim genetic, moștenim epigenetic, emoțional”

Bolile de inimă sunt rezultatul unor traume emoționale. Dr. Cezar: „Nu moștenim genetic, moștenim epigenetic, emoțional”

Medicul cardiolog Cezar explică cum pacienții care suferă de boli de inimă au o suferință emoțională, în primul rând, după părerea acestuia. Bolile de inimă nu sunt, astfel, transmise genetic, nu le moștenim de la părinți, ci trecutul își poate pune o amprentă asupra prezentului, ca o traumă. Iată ce susține doctorul Cezar și ce soluții există.

Bolile de inimă sunt rezultatul unor traume emoționale. Dr. Cezar: „Nu moștenim genetic, moștenim epigenetic, emoțional”

Medicul cardiolog Cezar explică cum pacienții care suferă de boli de inimă au o suferință emoțională, în primul rând, după părerea acestuia. Bolile de inimă nu sunt, astfel, transmise genetic, nu le moștenim de la părinți, ci trecutul își poate pune o amprentă asupra prezentului, ca o traumă. Iată declarațiile doctorului Cezar.

Dr. Cezar: „Un pacient cardiac are o suferință emoțională, în primul rând, are undeva un conflict, o lipsă de iubire, o traumă în copilărie, în adolescență sau chiar înainte de copilărie. Ce înseamnă înainte de copilărie? Încă din burtica mamei”.

„Dacă mama a fost stresată, agitată, dacă nu a avut iubire, susținere din partea partenerului de viață, acel stres, acel cortizol crescut în corpul mamei, acea adrenalină îi transmite embrionului faptul că afară e pericol. Și acel embrion se formează în gardă, cu hormonii de stres crescuți. Apoi, în familie, acea stare se perpetuează. Acel mediu în care se dezvoltă acel copil îi crește niște de hormoni de stres și ajunge la o anumită vârstă și spune: Da, am boală cardiacă, că moștenesc de la mama sau de la tata, moștenesc genetic”, a spus cardiologul în emisiunea „Voi cu Voicu”, de la Antena 3 CNN.

„Nu moștenim genetic, moștenim epigenetic, emoțional. Prin gene poate s-a transmis o predispoziție, dar, de fapt, s-a transmis comportamentul, modul de a aborda viața. Dacă i-ai văzut pe cei mari că urlă unii la alții, nu mai spun dacă sunt și violențe fizice, normal că și tu, preluând acele programe, vei face aceleași boli dacă nu schimbi gândirea. Genele le primim prin ADN, nu avem atât de multe pe cât s-a crezut, avem cam 20.000, dar numărul de proteine se ridică la 140.000”, a mai declarat acesta în aceeași emisiune.

Iată ce trebuie să facem în momentul în care realizăm și conștientizăm acest lucru. Să acceptăm.

Dr. Cezar: „Să înțelegi de ce. Dacă ai înțeles că ești aici și a fost necesară acea suferință, atunci nu mai suferi, suferința este dată de neacceptare, de respingerea realității. Suferința vine din respingerea a ceea ce s-a întâmplat, dar ceea ce s-a întâmplat s-a întâmplat în trecut, acum 1 minut, acum 10 minute sau acum 10 ani. Cu cât rămânem mai mult în trecut, în regrete, în tragedii, cu atât în prezent ne producem substanțele de stres”.

„Altceva se poate face: să-ți dai seama că prezentul există acum și că acum se produc hormonii de stres sau în acest moment se pot produce hormonii de fericire: oxitocină – iubirea, serotonina – sensul social”, a mai spus medicul.

Bolile de inimă sunt rezultatul unor traume emoționale. Dr. Cezar: „Nu moștenim genetic, moștenim epigenetic, emoțional”
Foto: Antena 3 CNN (captură video)
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: