Redactia.ro
Home » TV » Bombă în TV. Marius Tucă are coronavirus

Bombă în TV. Marius Tucă are coronavirus

Marius Tucă

Marius Tucă, moderator al show-lui de pe „Aleph News”, a fost depistat cu Covid-19. Informația a fost transmisă joi seara chiar de site-ul alephnews.ro, cu precizarea că jurnalistul nu prezintă simptomele specifice bolii.

Marius Tucă nu prezintă simptome în totalitate COVID

Examenul CT al plămânilor nu a relevat configurații anormale. Nivelul saturației oxigenului în sânge este de 97%”, precizează sursa.

„Sper să trec cât mai bine de această încercare pe care viața mi-a pus-o în față și să mă întorc în studio. Îmi iubesc profesia, colegii și spectatorii. Dacă tot nu am avut concediu anul acesta, covidul mi-a creat această oportunitate. Țineți aproape, dar nu mai aproape de un metru jumătate”, a declarat jurnalistul într-o discuție pe care ar fi avut-o telefonic cu Adrian Sârbu, patronul alephnews.

Pe cine a intervievat jurnalistul în ultima perioadă

Printre personalitățile care au fost intervievate, față în față, de Tucă, în ultimele 14 zile. Printre acestea îl amintim chiar pe patronul media Adrian Sârbu, dar și pe regizorul Cristi Puiu (care recent la festivalul TIFF a protestat în cadrul unei proiecții în privința regulilor restrictive impuse de organizatori). Au mai fost intervievați și artista Lidia Buble dar și medicul Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Ce trebuie să facă un pacient care are simptome de COVID

Un pacient care are simptome de infecție respiratorie acută, rămâne în primul rând acasă, sună la 112 și la medicul de familie, apoi așteaptă ambulanța, care îl va transporta la o unitate medicală pentru o examinare a simptomelor. Dacă deja are simptome grave, este internat în spital, i se acordă îngrijiri și i se face între timp testul.

Dacă are simptome uzuale, i se recoltează probe pentru test, după care rezultatul va fi trimis la DSP și DSP-ul comunica rezultatul pacientului.

Un alt aspect important: pacienții care au simptomatologie de COVID, pe care medicii o pot vedea la un CT sau în urma unei radiografii, chiar dacă testul COVID este negativ, vor fi tratați ca și pacienții COVID, deci ca fiind infectați și va fi repetat testul la 48 de ore.

Loading...