Redactia.ro
Home » Știri » Simptome COVID-19 la copii. La ce trebuie să fie atenţi părinţii, de când va începe şcoala

Simptome COVID-19 la copii. La ce trebuie să fie atenţi părinţii, de când va începe şcoala

simptome coronavirus copii

Școala va începe în curând, astfel că părinții trebuie să aibă și mai mare grijă de copii lor și să fie mai atenți la simptomatologia pe care o prezintă, pentru a putea depista dacă este posibil ca acesta să fie infectat cu noul coronavirus.

Simptome ale coronavirusul la copii. Ce trebuie să știe părinți

Este foarte important, așadar, ca părinții să știe la ce să fie atenți atunci când le vin copiii de la școală, pentru a nu-i trimite cumva bolnavi, printre ceilalți elevi.

Coronavirusul nu a afectat copiii atât de mult pe cât a făcut-o cu adulții, chiar dacă inițial s-a crezut că aceștia vor fi mai sensibili în fața lui. Cazurile raportate au arătat că cei mici au avut simptome ușoare, iar boala nu i-a afectat atât de tare. Simptomele de coronavirus ale copiilor sunt febra, care trebuie să fie peste 38 de grade, tusea și rinoreea. Un studiu efectuat recent arată că alte două simptome importante ale coonavirusului la copii ar fi diareea și vărsăturile. Este vorba despre o cercetare efectuată în Irlanda de Nord, dar care nu a fost încă validată de comunitatea științifică.

La ce trebuie să fie atenți părinții

Simptomele nu au fost încă adăugate pe lista oficială a simptomele de coronavirus, dar cercetătorii au anunțat că acest lucru ar fi de dorit. „Constatăm că diareea și vărsăturile sunt un simptom raportat de unii copii și cred că merită luată în considerare adăugarea acesteia la lista simptomelor cunoscute”, a declarat Dr. Tom Waterfield, de la Universitatea Queen’s, din Belfast.

Mai mult, ei au spus că cei mai mulți dintre copii sunt asimptomatici, tocmai de aceea identificarea virusului la copii poate fi dificilă. „Acest studiu demonstrează că aproximativ jumătate dintre copii sunt asimptomatici atunci când sunt infectați cu SARS-CoV-2 și că strategiile actuale de testare nu vor reuși să diagnosticheze majoritatea infecțiilor pediatrice”, au scris autorii studiului.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: