Redactia.ro
Home » Știri » Brâul Maicii Domnului, așezat la biserica Sfântul Ilie-Ghencea din București. Credincioșii vin în număr cât mai mare pentru a se ruga

Brâul Maicii Domnului, așezat la biserica Sfântul Ilie-Ghencea din București. Credincioșii vin în număr cât mai mare pentru a se ruga

Brâul Maicii Domnului, așezat la biserica Sfântul Ilie-Ghencea din București. Sursă foto: doxologia.ro

Românii au o oportunitate deosebită în aceste zile de a se ruga la racla cu Brâul Maicii Domnului, adus la Biserica Sfântul Ilie-Ghencea din București. Acest obiect sacru a fost adus din Grecia, de la Mănăstirea Kato Xenia, și va rămâne aici pentru ca toți cei care doresc să se închine să o poată face până pe data de 4 iunie.

Brâul Maicii Domnului are o istorie îndelungată și venerabilă

Conform tradiției, acesta a fost țesut de însăși Maica Domnului din păr de cămilă. Inițial, brâul a fost păstrat la Ierusalim până în secolul al IV-lea. În secolul XVI, o parte semnificativă a acestuia a fost dusă pe Muntele Athos, iar bucăți mai mici au fost oferite Mănăstirii Kato Xenia din Grecia, în anul 1522.

Una dintre cele mai cunoscute povești legate de Brâul Maicii Domnului este cea a împărătesei Zoe, soția împăratului Leon cel Înțelept. Potrivit tradiției, împărăteasa suferea de o boală gravă și a avut o vedenie divină în care i s-a spus că se va vindeca dacă se va atinge de Brâul Maicii Domnului. Urmând această revelație, Zoe s-a vindecat miraculos după ce s-a atins de brâu. În semn de recunoștință, împărăteasa a brodat Brâul cu fir de aur și l-a reașezat într-o raclă dăruită de împăratul Arcadie.

De-a lungul secolelor, Brâul Maicii Domnului a fost cunoscut pentru puterile sale miraculoase de vindecare. Numeroși credincioși care au venit să se roage la acest relicvar au mărturisit despre vindecări și ajutor divin primit în urma rugăciunilor lor. Aceasta este și motivul pentru care, zilele acestea, mulți credincioși se îndreaptă către Biserica Sfântul Ilie-Ghencea pentru a se ruga și a se închina la racla cu Brâul Maicii Domnului.

Brâul a fost adus în București cu mare evlavie de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia. Acest eveniment este considerat unul deosebit pentru credincioșii români, oferindu-le posibilitatea de a se apropia de un obiect de mare sacralitate și de a-și îndrepta rugăciunile către Maica Domnului într-un mod special.

Credincioșii vin în număr mare pentru a se ruga

De la momentul sosirii Brâului Maicii Domnului în București, Biserica Sfântul Ilie-Ghencea a fost vizitată de un număr impresionant de credincioși. Aceștia vin să se roage, să ceară ajutor și vindecare, să-și exprime recunoștința și să caute binecuvântare. Atmosfera din jurul bisericii este una de profundă pioșenie și credință.

Credincioșii au posibilitatea de a se închina la racla cu Brâul Maicii Domnului până pe data de 4 iunie. Această perioadă oferă suficient timp pentru ca toți cei care doresc să participe la acest act de devoțiune să o poată face. Biserica Sfântul Ilie-Ghencea a organizat evenimente speciale și slujbe pentru a marca acest moment sacru.

Prezența Brâului Maicii Domnului la Biserica Sfântul Ilie-Ghencea nu este doar un eveniment de importanță religioasă, ci și unul care aduce un profund sentiment de comuniune spirituală. Credincioșii se simt uniți în rugăciune și în credință, trăind momente de reflecție și reîncărcare spirituală. Evenimentul este o oportunitate de întărire a legăturii cu divinitatea și de întărire a speranței și credinței în puterea miraculoasă a rugăciunii.

Racla în care este păstrat Brâul Maicii Domnului este una deosebit de frumoasă, realizată din aur și împodobită cu broderii deosebite. Aceasta a fost creată cu mare atenție și evlavie pentru a onora importanța relicvei. Credincioșii care vizitează Biserica Sfântul Ilie-Ghencea sunt profund impresionați de frumusețea și sacralitatea raclei, îngenunchind în rugăciune și aducându-și ofrandele și speranțele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: