Redactia.ro
Home » Știri » Breaking News! A avut loc un nou cutremur mare în Turcia. A fost urmat de o replică cu o magnitudine destul de mare

Breaking News! A avut loc un nou cutremur mare în Turcia. A fost urmat de o replică cu o magnitudine destul de mare

Turcia a fost din nou zguduită din temelii în această dimineață, după ce un cutremur destul de mare a fost înregistrat chiar în centrul țării. Oamenii au ieșit imediat din case de teama de a nu avea același sfârșit ca persoanele care au decedat la începutul anului,

S-a dat alarma în această dimineață, după ce pământul a început să tremure și casele au început să se miște din ce în ce mai tare. Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM) a anunțat în urmă cu puțin timp că a avut loc, din nou, un cutremur serios în Turcia.

Cutremur mare în Turcia

În dimineața aceasta, Turcia a fost lovită de un cutremur cu o magnitudine de 5,5, conform anunțului Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM). Potrivit acestei surse, seismul s-a produs la ora locală a României 08:44 și a avut loc la o adâncime de aproximativ 10 kilometri. Cu puțin timp în urma acestuia, a avut loc o replică cu o magnitudine de 3.0.

În pofida intensității cutremurului, nu au fost furnizate informații despre eventualele pagube produse de acesta în zonă. Autoritățile încă evaluează situația și monitorizează eventualele daune sau impact asupra locuitorilor.

Primele declarații oficiale după cutremur

S-a descoperit faptul că epicentrul a fost localizat în districtul Kozan din Adana, unde a fost avariată o clădire abandonată. De asemenea, Analistul CNN Turcia, Prof. Dr. Șükrü Ersoy, a susținut că nu este vorba despre un cutremur mic, ci este cazul să se tragă un semnal de alarmă.

„Nu este un cutremur care poate fi considerat mic. Poate provoca daune mai serioase clădirilor care au fost deteriorate structural, în special în zona seismică. Extinderea faliei Çardak a ajuns până la Göksun. Atunci când are loc un cutremur într-un loc, tensiunile sunt resimțite la ambele capete. Astfel de cutremure se întâmplau deja.

Această regiune nu se confruntă cu cutremure mari, așa cum am mai avut până acum. Pot apărea cutremure de până la 6,5, ceea ce este în concordanță cu natura acestei regiuni. Vom monitoriza acest lucru. Continuă pe aceeași falie sau au loc în locuri diferite… Nu putem scăpa în niciun fel de cutremure. Există structuri în toată Turcia care pot fi afectate de cutremure. Trebuie să desfășurăm studii legate de cutremure. Trebuie să fiți pregătiți pentru acest lucru. Fiecare cutremur care depășește 5,5 în Turcia poate provoca pagube. 5,5 nu trebuie subestimat”, a spus el.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: