Redactia.ro
Home » Știri » Bucureștiul este lovit de un val puternic de ger și ninsori. ANM a emis un nou cod galben

Bucureștiul este lovit de un val puternic de ger și ninsori. ANM a emis un nou cod galben

GALERIE FOTO (2)

Administrația Națională de Meteorologie aduce vești despre schimbări semnificative ale vremii pentru București în următoarele 48 de ore. Informațiile furnizate de specialiștii în meteorologie ne arată că orașul se pregătește să înfrunte ninsori ușoare, vânt și temperaturi scăzute. 

În fața noilor provocări meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu informații esențiale despre fenomene extreme care vor afecta țara în perioada următoare. Gerul năprasnic se va extinde asupra unor regiuni din întreaga țară, în timp ce intensificări ale vântului vor aduce cu sine ninsori în anumite zone.

Cum va fi vremea în București

În această perioadă, meteorologii preconizează o vreme rece, caracterizată de ninsori ușoare, vânt și temperaturi scăzute. Temperatura maximă se va situa între -3 și -2 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va coborî între -7 și -6 grade Celsius.

Înnorările vor fi predominante, mai ales în prima parte a zilei, când se anunță ninsori slabe. Ulterior, cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla moderat, cu rafale temporare de 40…45 km/h, amplificând senzația de frig. Este important să fim conștienți de aceste condiții meteorologice, în special în ceea ce privește vântul și temperaturile scăzute.

De la începutul zilei de miercuri până joi dimineața, vremea se va menține rece, în special dimineața și noaptea. Cerul va deveni predominant senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile vor înregistra o ușoară creștere, cu o maximă prognozată între 2 și 3 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă se va situa între -8 și -5 grade Celsius.

Temperaturi de -21 de grade în România

Vremea rece se va instala în toată țara, iar gerul năprasnic va fi resimțit în mod deosebit în anumite regiuni. Noaptea de marți spre miercuri va aduce temperaturi minime extrem de scăzute, în special în nord, centru și estul țării. În estul Transilvaniei, termometrele vor coborî până la -21…-20 de grade Celsius.

De asemenea, noaptea de miercuri spre joi va fi marcata de frig intens, cu minime termice de până la -16…-15 grade Celsius în estul Transilvaniei. Aceste temperaturi extreme impun luarea unor măsuri de protecție, inclusiv izolarea adecvată și evitarea expunerii prelungite în aer liber.

Pe lângă temperaturile extreme, există și o avertizare de Cod Galben pentru intensificări ale vântului. În intervalul 9 ianuarie, ora 10 – 9 ianuarie, ora 23, sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea de est a Munteniei vor resimți intensificări ale vântului, asociate cu rafale de 55…70 km/h. În aceleași zone, vor exista perioade în care vântul se va combina cu ninsori slabe, aducând o atmosferă iarnațică și mai puțin prietenoasă.

Pe litoral, intensificările vântului vor persista și în noaptea de marți spre miercuri, amplificând senzația de frig și având potențialul de a afecta zonele de coastă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: