Redactia.ro
Home » Știri » Bugetarii primesc cea mai bună veste a anului! Este permisă cumularea pensiei cu salariul

Bugetarii primesc cea mai bună veste a anului! Este permisă cumularea pensiei cu salariul

pensie salariu

Veste bună pentru toți românii! La data de 5 octombrie 2023, Curtea Constituțională a României (CCR) a emis o hotărâre prin care a permis în continuare cumularea pensiei cu salariul. O lege anterioară, care restricționa această practică, a fost declarată neconstituțională de către CCR. Această decizie vine ca urmare a unei dezbateri extinse în spațiul public cu privire la această problemă. Iată detaliile!

Veste bună pentru bugetari. Este definitiv! Este permisă cumularea pensiei cu salariul

Bugetarii au primit, fără îndoială, una dintre cele mai bune vești ale acestui an. Curtea Constituțională a României a luat o decizie unanimă în favoarea lor, permițându-le să beneficieze de pensie și salariu lunar. Această hotărâre a fost luată în ciuda faptului că legea care restricționa acest cumul fusese adoptată de Parlament pe 28 iunie 2023.

Sursele dezvăluie că în sala de judecată a avut loc o discuție intensă atunci când a fost anunțată hotărârea CCR. Această dezbatere a stârnit interesul, dat fiind că pentru bugetari au fost găsite diverse modalități de a le aduce beneficii în ceea ce privește remunerația. Nu numai că nu s-a reușit să se impună o reducere a pensiilor speciale, așa cum ceruse Uniunea Europeană, dar nici măcar interzicerea cumulării pensiei cu salariul nu a fost pusă în aplicare, motiv pentru care multe persoane din sală au fost nemulțumite.

Ședința CCR a fost una plină de dispute

Cu toate că această lege a fost declarată în totalitate neconstituțională, există o preocupare legată de faptul că nu poate fi retrimisă la Parlament pentru modificări. Acest lucru ar putea ridica o problemă de natură politică, având în vedere că membrii coaliției aflate la guvernare nu mai pot interveni pentru a elimina cumulul pensiei cu salariul.

„Curtea, în esenţă, a considerat că dispoziţiile criticate referitoare la interdicţia cumului pensiei cu salariul contravin dreptului fundamental la muncă garantat de Constituţie. În aceste condiţii, legea se întoarce în Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale, în temeiul articolului 147 din Constituţia României.

Parlamentul, în virtutea principiului libertăţii de legiferare, poate să reglementeze potrivit prevederilor deciziei Curţii, ce a stabilit sau va stabili Curtea, prin decizia care va fi comunicată şi publicată în Monitorul Oficial”, a declarat președintele CCR, Marian Enache.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: