Redactia.ro
Home » Știri » Bugetul pe 2019, adoptat de Parlament. Ce se întâmplă cu alocațiile

Bugetul pe 2019, adoptat de Parlament. Ce se întâmplă cu alocațiile

Bugetul pe 2019, adoptat de Parlament. Ce se întâmplă cu alocațiile

Bugetul pe 2019 va fi adoptat în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților vineri. Parlamentarii vor da votul final asupra bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat.

Într-o primă fază, Parlamentul va vota o anexă a bugetului care nu a mai fost dezbătută joi noaptea. Ulterior, plenul va dezbate şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Apoi, ambele documente vor fi supuse votului final.

Senatorii şi deputaţii a adoptat, joi, în plenul reunit, articolele proiectului bugetului de stat pe 2019 şi anexele sale care cuprind bugetele principalilor ordonatori de credite, fiind acceptate mai multe amendamente.

Unul dintre amendamente, iniţiat de liberalul Robert Sighiartău, vizează majorarea bugetului Ministerului Muncii pe anul 2019 cu 2.130.528.000 lei pentru a creşte alocaţiile copiilor începând cu 1 martie.

Ce alocații ar urma să ia copiii

Potrivit lui preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, sursa de finanţare pentru majorarea alocaţiilor va fi deficitul bugetului general consolidat care ar creşte astfel de la 2,55% la 2,76%.

Dragnea a explicat că pentru schimbarea deficitului bugetar este necesară modificarea legii plafoanelor bugetare.

Conform amendamentului depus de deputatul PNL, fiecare copil ar urma să primească o alocație de 150 de lei lunar.

Un alt amendament adoptat de plen, propus de deputatul PMP Ionuţ Simionca, prevede finanţarea cu 5.360.000 lei a unui complex sportiv în comuna Rodna din Bistriţa Năsăud, fiind majorat în acest sens bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Bugetul Serviciului de Informaţii Externe s-a diminuat, în plen, cu 30.000.000 de lei, printr-un amendament care a fost iniţial respins în Comisiile de buget-finanţe.

Senatorii şi deputaţii au adoptat în plen şi un amendament care prevede suplimentarea bugetelor Ministerului Sănătăţii şi CNAS cu 295.000.000 lei, bani care provin din bugetul SRI.

Această sumă e destinată finanţării programului privind vitamina D, a programului „Panorama”, care presupune testări prenatale ale femeilor însărcinate, programului de testare a markerilor tumorali şi programului „Diabet juvenil”.

De asemenea, bugetul Academiei Române a fost majorat în plen, printr-un amendament, cu 350.000 lei pentru editarea şi publicarea clasicilor literaturii române în ediţii ştiinţifice integrale.

Citește și: Buget 2019 – Cine primeşte mai mulţi bani. Anunţul premierului

PSD taie din bugetul serviciilor secrete. Unde ar urma să se ducă banii

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: