Redactia.ro
Home » Știri » Bulgaria deschide granițele de Paște și 1 Mai pentru turiștii vaccinați. Cum pot călători cei care nu sunt imunizați

Bulgaria deschide granițele de Paște și 1 Mai pentru turiștii vaccinați. Cum pot călători cei care nu sunt imunizați

Ambasada României la Sofia a transmis, vineri, un comunicat de presă prin care anunță că de la 1 mai se vor deschide granițele pentru persoanele imunizate. Așadar, românii care vor dori să călătorească în țara vecină, vor trebuie să dețină un document prin care să ateste imunizarea. De altfel, cei care nu s-au vaccinat încă, trebuie să respecte alte reguli.

Bulgaria deschide granițele de Paște și 1 Mai pentru turiștii vaccinați. Cum pot călători cei care nu sunt imunizați

De Paști și 1 Mai Bulgaria deschide granițele pentru turiștii vaccinați anti-Covid. Iar pentru ca aceștia să dovedească imunizarea vor trebui să prezinte la frontiere un document. Măsura este valabilă și pentru români. De altfel, mai trebuie întrunite și alte condiții, de către turiștii care nu s-au vaccinat încă și vor să călătorească aici. Măsurile sunt valabile în perioada 1 Mai – 31 Mai 2021.

Persoanele imunizate vor trebui să arate un act în acest sens, iar de la ultima doză administrată trebuie să fie depășit un termen de 14 zile.

Documentul trebuie să conțină numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de identitate cu care călătorește), data nașterii, datele la care au fost administrate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare al lotului vaccinului aplicat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul”,este precizat în comunicatul Ambasadei.

În schimb, cei care au avut coronavirus și s-au  vindecat, au nevoie de un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 180 de zile și minimum 15 zile înainte.

„Documentul (pentru test PCR sau antigen) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (în conformitate cu documentul de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumire, adresă sau alte date de contact), data la care a fost efectuată testarea pentru COVID-19, înscrisă cu caractere latine („PCR” sau „RAT”) și rezultat pozitiv (“Positive”), care să permită interpretarea documentului“, mai este specificat în comunicat.

Cum pot călători românii care nu s-au vaccinat și nici nu au avut Covid-19

Iar persoanele care nici nu s-au vaccinat și nici nu au fost infectate, trebuie să prezinte un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii.

Documentul (pentru test PCR sau antigen/”RAT”) trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data efectuării testării, metoda testării, înscrisă cu caractere latine (PCR sau test rapid antigen) și rezultatul negativ (“Negative”) care să permită interpretarea documentului”, mai arată comunicatul Ambasadei.

Etichete: