Redactia.ro
Home » Știri » Bulgaria intră în zona galbenă. Românii, afectați de această decizie. Ce vor trebui să facă

Bulgaria intră în zona galbenă. Românii, afectați de această decizie. Ce vor trebui să facă

Bulgaria

Bulgaria intră în zona galbenă. Numărul mare de cazuri de coronavirus, din ultimele zile, au determinat autoritățile locale să ia această decizie. Ce presupune zona galbenă?

Bulgaria intră în zona galbenă. Românii, afectați de această decizie. Ce vor trebui să facă

Toți turiștii care se află în Bulgaria sau care vor să plece acolo, inclusiv românii, vor trebui să se supună regulilor necesare zonei galbene. Concret, trebuie să prezinte atât la intrarea cât și la ieșirea a din Bulgaria un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte. Dacă testul va fi pozitiv, se va sta în carantină. Regula nu este valabilă și pentru copiii cu vârste sub șase ani.

În Bulgaria, datele cazurilor de coronavirus nu arată prea bine. S-au identificat marți  1.891 cazuri noi și 57 de decese, iar miercuri 1.911 cazuri și 33 de morți.

Românii, cei mai mulți turiști pe plajele din Bulgaria: ”Nu cumpără nimic”

Plajele din țara vecină ”au fost luate cu asalt” de către români, în această vară, spun comercianții de acolo. De altfel, ei se plâng de faptul că marfa nu le-a fost cumpărată de români, spre deosebire de perioada când erau vizitați și de turiști înstăriți precum: ruși, britanici, francezi sau cetățeni din țările scandinave și țări occidentale.

Situația este foarte proastă, în mod special pentru magazinul meu. Eu vând încălțăminte produsă special pentru turiștii ruși, dar aceștia lipsesc. În locul lor au venit românii, care nu cumpără nimic. Există și tineri care nu fac deloc cumpărături, merg doar prin localuri”, a spus comerciant din Sunny Beach pentru postul public de radio de la Sofia.

Unii vânzători bulgari de pe plajă nu au strâns sumele planificate și se întreabă cu cei vor plăti spațiile de închiriere de pe litoral.

„Există turiști, dar nu au mulți bani. Comerțul nu merge bine. Nu știm cum ne vom plăti chiriile și costurile de cazare”, a mai spus un alt vânzător.

Sursa: Antena 3.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: