Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Țara va intra în zona galbenă la sfârșitul săptămânii

Vești proaste pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Țara va intra în zona galbenă la sfârșitul săptămânii

Vești proaste pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Țara va intra în zona galbenă la sfârșitul săptămânii

Vești proaste pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Începând de duminică, această țară va intra în zona galbenă din cauza creșterii incidenței cazurilor de Covid-19. Românii nevaccinați care se vor întoarce din Bulgaria vor fi nevoiți să se testeze la întoarcerea în țară. 

Vești proaste pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Țara va intra în zona galbenă la sfârșitul săptămânii

Bulgaria intră în zona galbenă la finalul acestei săptămâni, respectiv duminică dimineața, din cauza creșterii incidenței cazurilor de COVID-19. În acest caz, turiștii nevaccinați vor fi nevoiți să se testeze la întoarcerea în România.

Marți s-au înregistrat 1.891 cazuri noi și 57 de decese, în timp ce miercuri au fost raportate 1.911 cazuri şi 33 de morţi. Este de precizat că cifrele înregistrate au atins recordul pentru ultimele luni. Astfel, cazurile active de la Sud de Dunăre sunt de patru ori mai mari ca cele din România, respectiv 23.814 infectări. Cazurile de pe teritoriul Bulgariei au depășit deja 1,5 la mia de locuitori, fapt ce o trimite direct pe lista galbenă a țărilor care reprezintă un risc epidemiologic ridicat.

În cauză, turiștii români care se întorc în România și sunt nevaccinați vor fi nevoiți să se testeze și să prezinte la graniță rezultatul negativ al testului PCR efectuat în ultimele 72 de ore. Este de precizat că minorii sub 6 ani fac excepție de la regula impusă.

De asemenea, sezonul estival de pe teritoriul Bulgariei va continua până la începutul lunii octombrie. Anul acesta ofertele bulgarilor au făcut cu ochiul românilor, așa că mulți au preferat să-și petreacă vacanța pe litoralul bugăresc.

Bulgaria trece la moneda euro din 2024

Consiliul naţional de coordonare sub preşedinţia guvernatorului Băncii Maţionale şi ministrului de Finanţe a adoptat planul de aderare la zona euro. Documentul marchează principalele etape în procesul de aderare. Co-preşedintele Consiliului Dimităr Radev – guvernator al Băncii Naţionale, a declarat că nu va exista o perioadă de tranziţie. Aderarea va începe, cel mai probabil pe data 1 ianuarie 2024. În decurs de o lună leva şi euro vor circula concomitent şi moneda naţionala va fi retrasă treptat din circulaţie.

Documentul specifică toate activităţile şi măsurile operaţionale pe care participanţii la pregătirile pentru introducerea euro – cetăţeni, sector public şi sector privat – trebuie să le ia ca parte a procesului de adoptare a monedei unice europene. Draftul Planului Naţional va fi publicat pentru dezbaterea publică înainte să fie înaintat Consiliului Miniştrilor. De asemenea sunt stipulate regulile pentru recalcularea preţurilor şi modalităţile în care se vor transforma depozitele şi împrumuturile din Leva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: