Redactia.ro
Home » Știri » Bulgaria își închide granițele pentru cetățenii din afara UE, începând cu 1 decembrie 2020. Până când va dura măsura

Bulgaria își închide granițele pentru cetățenii din afara UE, începând cu 1 decembrie 2020. Până când va dura măsura

c

 

Cât va dura măsura impusă de autorități

Măsura impusă în Bulgaria va dura până pe 31 ianuarie 2021, scrie Sofia Globe. Ministerul Sănătății din Sofia a anunțat luni restricții pentru călătorii care intră în țară începând de mâine, 1 decembrie, până pe 31 ianuarie 2020, a scris Sofia Globe.

Cei care fac excepție de la restricția impusă la graniță sunt cetățenii bulgari, cetățenii statelor UE și ai spațiului Schengen, cetățenii din Marea Britanie și persoanele care au rezidență permanentă în Bulgaria sau stateleUE.

Mai sunt exceptați de la restricția la intrarea în Bulgaria și cetățenii care vin din următoarele țări: Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japinia, Coreea de Sud, Tailanda, Israel, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Tunisia, Rwanda, Uruguai, Georgia, Ucraina, Belarus, Moldova, Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Kosovo, Bosnia-Herzegovina și Muntenegru.

Însă, pe lângă excepțiile pe bază de cetățenie, Bulgaria aplică excepții și pe bază profesională. Astfel, la intrarea în Bulgaria fac excepție medicii, oamenii de știință, lucrătorii sociali, muncitorii sezonieri în agricultură sau turism și oficialii de stat. Persoanele care fac parte din această categorie profesională pot tranzita, astfel, Bulgaria.

Pe de altă parte, persoanele care vin din țările exceptate și care au drept de intrare, trebuie să prezinte un test PCR negativ. Mai mult, dacă vin în Bulgaria persoane din țări interzise, acestea trebuie să prezinte un test PCR făcut cu maximum 72 de ore înainte.

 

Bulgaria, noi restricții pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Autoritățile bulgare au dispus la sfârșitul lunii octombrie noi măsuri pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2. Autoritățile bulgare au decis închiderea universităților și a învățământului secundar, printre alte măsuri antiepidemice luate după ce, în Bulgaria, au fost înregistrate la acea vreme mai multe recorduri succesive de cazuri de COVID-19.

Conform ordinului dat de ministrul sănătății din Bulgaria, Kostadin Angelov, au fost închise, în acea perioadă, localurile nocturne, discotecile, barurile și cluburile. La acea vreme au fost închise spectacole, inclusiv cinematografie și teatre, cu excepția concertelor, dar cu o participare de doar 30 % din capacitatea locului unde se desfășoară.

Noile restricții au fost impuse după mai multe zile de creșteri constante ale infectărilor și deceselor în urma COVID-19.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: