Redactia.ro
Home » Știri » Bunicul care a parcurs 1000 de km ca să-și salveze nepoata. Povestea care a făcut înconjurul lumii

Bunicul care a parcurs 1000 de km ca să-și salveze nepoata. Povestea care a făcut înconjurul lumii

Bunicul s-a filmat legănându-și nepoata, o poveste care a atins Ucraina. Pensionarul în vârstă de 84 de ani a parcurs 1.000 de km pentru a o salva de la bombardamente.

Peste cinci milioane de oameni au părăsit Ucraina de la începutul invaziei armatei ruse din 24 februarie. Cu toate acestea, unii ucraineni au ales să nu părăsească țara și s-au refugiat de atacurile cu bombă în adăposturile de refugiați. Este și cazul pensionarului în vârstă de 84 de ani care a devenit un simbol al modestiei și simplității într-o țară care se află de 51 de zile sub război.

Bunicul, filmat când își legăna nepoata de doar câteva luni, a părăsit un sat bombardat din estul Ucrainei. A reușit să ajungă în tabăra de refugiați din Zaporizhia, unde au fost făcute poze cu oamenii din întreaga țară. Bătrânul își ținea nepoata în brațe, legănându-o ușor.

Fotografiile au fost postate pe site-ul TikTok UNICEF Ucraina

Mai multe echipe de jurnalişti ucraineni au călcat pe urmele unui pensionar care a părăsit tabăra de refugiaţi din Zaporizhia. Cel care a devenit un simbol al modestiei și simplității se numește Valentin Platov, are 84 de ani și provine din satul Stepove, aflat la 50 de kilometri de Zaporizhia.

Bătrânul de 84 de ani a fost găsit în vestul Ucrainei, la Ivano-Frankivsk, după ce a condus 1.000 de kilometri.

@unicef_ukraine Children in Ukraine need peace NOW! #stopthewar #children #ukraine #війнавукраїні #unicef ♬ Тихенько мовчати – Clavier


Mai multe echipe de jurnalişti ucraineni au călcat pe urmele unui pensionar care a părăsit tabăra de refugiaţi din Zaporizhia.

Bătrânul de 84 de ani a fost găsit în vestul Ucrainei, la Ivano-Frankivsk, după ce a condus 1.000 de kilometric să-și salveze nepoțica:

„Am folosit pentru prima oară navigaţia pentru mașină. Mă cam dor mâinile”, a mărturisit Valentin Platov pentru televiziunea 1+1, citată de TSN.

„Am acceptat să plec doar pentru a-mi duce familia în siguranță. Acasă aveam o vie, aveam capre, găini, o grădină mare, aveam de toate. Le-am lăsat în urmă. Nu mă gândeam că va fi un război aici”, a povestit pensionarul.

Imagini sfâşietoare cu bunicul care o leagănă pe nepoţica lui. „Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu”:

„Un copil e un copil. Trebuie să fie legănat ca să poată să doarmă. Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu”, a spus pensionarul ucrainean.

Deşi are 84 de ani, a condus aproape 1.000 de kilometri şi a ajuns în Ivano-Frankivsk, unde s-au adăpostit într-o biserică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: