Redactia.ro
Home » Monden » Cabral a vorbit despre afecțiunea rară cu care a fost diagnosticat. Fiica lui, Namiko, a moștenit-o

Cabral a vorbit despre afecțiunea rară cu care a fost diagnosticat. Fiica lui, Namiko, a moștenit-o

Cabral a vorbit recent despre afecțiunea rară cu care a fost diagnosticat. Nu este vorba de ceva grav, însă a recunoscut că boala îi provoacă multe neplăceri și i-a resimțit efectele încă de când avea o vârstă fragedă. Mai mult, a observat recent că fiica lui, Namiko, a moștenit afecțiunea.

Cabral a vorbit despre afecțiunea rară cu care a fost diagnosticat

Există afecțiuni despre care cei mai mulți dintre noi nu au auzit niciodată, cum ar fi „sindromul picioarelor neliniștite”. Cabral a vorbit recent despre acest subiect, mărturisind că este una dintre persoanele care pur și simplu nu-și pot controla partea inferioară a corpului în anumite momente. Se manifestă prin senzații foarte neplăcute la nivelul picioarelor, cum ar fi furnicături și senzația de rece sau de cald, iar el se confruntă cu această situație încă de când era copil.

Trăiesc cu el de când încă eram copil şi din cauza lui am fost certat nu de puţine ori. Sindromul picioarelor neliniştite. [..] Ideea, per ansamblu, este că nu-i un disconfort major (în majoritatea cazurilor), dar nici nu poţi face abstracţie de treaba asta”, a povestit Cabral pe rețelele de socializare.

Cu toate că nu este o boală grea, problema apare atunci când nu te lasă să dormi. Senzațiile sunt atât de puternice încât nu-ți permit să adormi, iar cel mai adesea durează destul de mult până să dispară.

Cabral a mărturisit că mereu a adormit mai greu decât restul oamenilor, însă se numără printre cei care trăiesc cu o variantă destul de blândă. În cazuri severe, poate provoca insomnii și stări de neliniște, care afectează calitatea vieții de zi cu zi.

„[…] atunci când te ia cu neliniştea labelor… nu poţi adormi. Şi de nu te frichineşti, te răsuceşti pe toate părţile, schimbi poziţia picioarelor de 89 de ori pe secundă… că-l lasă nervii pe orice adult care ar trebui să se asigure că dormi. Ăsta cred că a fost în cazul meu singurul neajuns palpabil… am adormit mai greu din cauza agitaţiei de prin pat. Dar sunt unii care se chinuie pe bune cu boala asta (are şi-un nume afecţiunea asta neurologică, Willis-Ekbom), pentru că din cauza ei pot apărea probleme severe de somn şi de la asta se poate ajunge la epuizare, incapacitate de muncă etc”, a mai spus el.

Fiica lui, Namiko, a moștenit-o

Din câte a observat Cabral, fiica lui și a Andreei Ibaka, Namiko, îl moștenește. Micuța este neliniștită înainte să adoarmă, mișcându-și picioarele destul de mult atunci când este pusă în pat. Inițial, prezentatorul nu și-a dat seama și a crezut că fetița doar încearcă să-i dea bătăi de cap, dar acum înțelege mult mai bine situația. Intenționează să fie mult mai înțelegător cu ea și să nu o mai atenționeze atunci când se foiește prea mult.

„Mi-am adus aminte despre asta fix aseară, când am pus-o pe Namiko la culcare şi-am văzut mişcările pe care le face cu picioarele. Iniţial, încântat ca un gânsac mândru, mi-am zis „Ia uite, se vede că-i fiică-mea, dă la fel ca mine din picio… aoleu!’. Luând la rând informaţiile din ultimul timp, încep să cred că e şi ea în gaşca noastră. Şi măcar ştiu când o bag la culcare să nu-i mai tot repet, ca o babă pe drogurile greşite, Nami, gata”., a mai spus Cabral.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: