Redactia.ro
Home » Stil de viață » Căderea în exces a părului, un nou simptom al coronavirusului

Căderea în exces a părului, un nou simptom al coronavirusului

Căderea părului, un nou simptom Covid-19

Mai bine de un sfert din 1.500 de pacienți infectați cu coronavirus chestionați în cadrul unui sondaj online au declarat că se confruntă cu o cădere severă a părului, la câteva săptămâni după externarea din spital, relatează presa britanică.

Mulți pacienți au postat fotografii pe rețelele de socializare în care arată că cum părul li s-a rărit.

Este și cazul lui britanicei Grace Dudley.

Deși are doar 30 de ani, în martie a dezvoltat o formă gravă de Covid-19. La o lună după ce a fost externată din spital, femeia a observat pe pernă mai multe smocuri de păr, scrie The Sun.

„Am fost la medic ca să îmi examineze părul. Mi-a spus că îmi voi pierde cea mai mare parte a părului. Am întrebat de ce și mi-a explicat că am fost aproape de moarte când am fost în spital cu Covid. Corpul meu trece printr-un proces de deces și a folosit toată energia care ar fi fost necesară pentru menținerea părului ca să mă țină în viață.

Așa că acum trebuie să cadă tot și să crească la loc”, a povestit ea.

Grace a reușit să se vindece de Covid-19 după 10 zile în care a fost intubată la terapie intensivă.

„M-am trezit și am observat că era pe pernă și mi-am zis că nu e de bine. De fiecare dată când îmi periam părul, cădea și asta se mai întâmplă și acum. Mi-am pierdut 55% din păr și în fiecare zi pierd tot mai mult. Am zone de chelie și este dificil, pentru că aveam un păr bogat”, a adăugat ea.

 

 

Loading...