Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 20 decembrie 2020. Sfântul Mucenic Ignatie

Calendar 20 decembrie 2020. Sfântul Mucenic Ignatie

Calendar 20 decembrie 2020.

Calendar 20 decembrie 2020. Este mare sărbătoare în această zi, pentru că are loc pomenirea Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, Episcopul Antiohiei.

Calendar 20 decembrie 2020. Cine este Sfântul Mucenic Ignatie

Sfântul Mucenic Ignatie a fost episcop al Antiohiei, datorită credinței sale mari în Dumnezeu. Sfântul Mucenic Ignatie este considerat a fi primul copil luat în brațe de Dumnezeu, căci atunci când era mic, Igantie l-a întâlnit pe Hristos, care i-a spus că “De nu vă veți întoarce și nu veți fi ca pruncii, nu veți intra întru împărăția cerurilor și cine va primi pe un copil ca acesta întru numele Meu, pe Mine mă primește”.

După ce Traian a câștigat o luptă importantă, s-a hotărât ca tot orașul să aduce jertfe idolilor, iar cum Ignatie a refuzat¸a fost ucis. Astfel, împăratul Traian a decis să îl dea leilor să îl mănânce, ducându-l departe de orașul său, unde ar fi devenit martir.

Calendar 20 decembrie 2020. Ce rugăciune se rostește azi

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, Episcopul Antiohiei

Glasul al 4-lea

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Ignatie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Sfințit Mucenic Ignatie Teoforul, Episcopul Antiohiei

Glasul al 3-lea

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Ziua cea purtătoare de lu­mină a strălucitoarelor tale nevoinţe vesteşte mai înainte tuturor pe Cel Ce S-a născut din Fecioara; că de Acesta însetând şi din dragostea de a te îndulci de El, te-ai grăbit a fi măcinat de fiare. Pentru aceasta de Dumnezeu purtător ai fost numit, Sfinte Sfinţite Mucenice Ignatie, Mărite.

Calendar 20 decembrie 2020. Ce sfinți mai sunt sărbătoriți

Tot pe data de 20 decembrie, mai sunt sărbătoriți și următorii sfinți:

Sfântul Ioan din Kronstadt;

Cuviosul Filogonie, patriarhul Antiohiei;

Sfinţii Mucenici Evghenie si Macarie:

Sfântul Mucenic Ioan din insula Tasos.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: