Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 20 iulie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Calendar 20 iulie 2020. Cui trebuie să îi spui „La mulți ani”

Sfântul Ilie

Calendar 20 iulie 2020. La această dată creștinii sărbătoresc un mare sfânt. Este vorba despre Ilie Tesviteanul. Tot pe 20 iulie are loc și pomenirea pentru Sfântul Ilie, patriarhul Ierusalimului; Sfântul Flavian al II-lea, patriarhul Antiohiei; Sfântul Ilie Chavchavadze (cel Drept), din Georgia.

Viața Sfântului Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul, sărbătorit pe 20 iulie

Sfântul Ilie a trăit cu 800 de ani înainte de venirea lui Hristos, iar el era un exemplu de credință, fiind un apărător al credinței sale.

La acea vreme, rege era un așa-numit Ahab, iar Sfântul Ilie a fost cel desemnat de Dumnezeu pentru a-l înfrunta pe regele care dorea ca supușii săi să se închine la idoli.

După acest moment, Sfântul Ilie s-a retras în pustietate. Acolo, el stătea numai în rugăciune și era hrănit cu ajutorul unui corb, care îi aduce mereu de mâncare.

Timp de trei ani, în acea zonă a fost ferită de ploi, la cererea sfântului, care a crezut că în așa fel oamenii se vor întoarce la credință.

Dumnezeu îl iubea atât de mult pe Ilie, încât la rugămintea lui el a înviat pe fiul unei femei, ca această să aibă un sprijin la bătrânețe.

Totodată, el a reușit să înmulțească uleiul și făina văduvei din Sareota.

Troparul Sfântului Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul

Glasul al 4-lea

Cel ce a fost înger în trup, temeiul proorocilor, al doilea Înaintemergător al venirii lui Hristos, Ilie Măritul, care a trimis de sus lui Elisei dar, goneşte bolile şi pe cei leproşi curăţeşte. Pentru aceasta şi celor ce-l cinstesc pe dânsul le izvorăşte tămăduiri.

Condacul Sfântului Slăvitul Prooroc Ilie Tesviteanul
Glasul al 4-lea

Proorocule şi înainte văzătorule al lucrurilor celor mari ale lui Dumnezeu, Sfinte Prooroc Ilie cel cu nume mare, care cu cuvântul tău ai oprit norii cei curgători de apă, roagă pentru noi pe Unul, Iubitorul de oameni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: