Redactia.ro
Home » Știri » Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie. Strămoșii noștri o spuneau de multe ori în cadrul unei procesiuni importante

Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie. Strămoșii noștri o spuneau de multe ori în cadrul unei procesiuni importante

Sfântul Ilie

Sfântul Ilie este sărbătorit de toți creștinii pe data de 20 iulie în fiecare an. El este văzut drept un mare făcător de minuni și cel care aduce ploaia în vremea de secetă.

Cine a fost Sfântul Ilie

Încă de când s-a născut, o ceată de îngeri a venit și l-a înconjurat, semn că el era unul dintre cei aleși de Dumnezeu pentru a duce mai departe credința sa. Atunci, lui i-a fost dat să mănânce o flacără, semn al dorinței sale arzătoare pentru Dumnezeu.

Când a mai crescut, el a respectat pe de-a-ntregul poruncile lui Dumnezeu, a postit, a rostit rugăciuni și nu s-a abătut de la fecioria sa.

În Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Ilie este prezentat ca un simbol al credinței, un exemplu demn de urmat. Este este un erou al credinței.

Peste 22 de milioane de români îi poartă numele și își sărbătoresc onomastica pe data de 20 iulie, data la care sfântul a trecut la cele sfinte.

Rugăciunea către Sfântul Prooroc Ilie

În această zi, este bine să rostim rugăciunea Sfântului Ilie, mai ales dacă avem probleme în familie, o rudă cu care nu ne mai înțelegem sau dacă vrem să fim sănătoși tot anul.

„Premărite şi preaminunatule prorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viaţa ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotţiitorul, cu semnele şi cu minunile tale şi cu marea lui Dumnezeu bunăvoinţă faţă de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc, auzi-ne pe noi păcătoşii şi neputincioşii.

Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă puterea izbăvirii de păcate, de necazuri, să alunge din calea noastră nedreptăţile puse de duşmanii noştri. Să ne ajuţi Sfinte Ilie şi să sădeşti în sufletele noastre puterea răbdării, a blândeţii, să ne izbăveşti de orice răzbunare care se abate asupra noastră.

Nimiceşte prin rugăciunile tale, Prorocule, năravurile cele mai rele din jurul nostru, cele ce întinează credinţa noastră, iubirea pentru semeni şi poruncile Domnului !”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: