Redactia.ro
Home » Știri » Calendar 29 iulie 2021. Astăzi este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic

Calendar 29 iulie 2021. Astăzi este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic

Calendar 29 iulie 2021. Astăzi este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic

Calendar 29 iulie 2021. În această zi este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic, ocrotitorul celor năpăstuiţi. Roagă-te acestui sfânt ori de câte ori te afli în momente de cumpănă.

Calendar 29 iulie 2021. Astăzi este prăznuit Sfântul Mucenic Calinic

Sfântul Mucenic Calinic s-a născut în Cilicia, în anul 290, prezent în cetatea Ancira din Galatia, a fost arestat de păgâni și dus înaintea dregătorului Sacerdon, potrivit crestinortodox.ro. Când i s-a spus că va fi spus la chinuri dacă nu va lepăda credința în Hristos, acesta a ales fără să se gândească suferinţa în numele lui Hristos.

I s-au pus în picioare încălțări de fier, ce aveau cuie pe interior, și așa a fost fugărit în cetatea Gangra. Dar sfântul umbla ca și cum nu simțea durerea din rănirea picioarelor. Pe drumul spre execuție, i s-a făcut sete. Prin rugăciune, Dumnezeu i-a dăruit apă dintr-o stâncă, iar izvorul acela n-a încetat de atunci a dărui apă.

Apoi, sfântul a fost aruncat în foc, loc în care și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu. Cei ce l-au persecutat i-au găsit trupul neatins de flăcări.

Calendar ortodox 29 iulie 2021. Rugăciune către Sfântul Mucenic Calinic

Mucenicul Tău, Doamne, Calinic, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule. Amin!

Către Născătoarea de Dumnezeu acum cu osârdie să alergăm noi păcătoşii şi smeriţii şi să cădem cu pocăinţă, strigând din adâncul sufletului: Stăpână, ajută-ne, milostivindu-te spre noi; sârguieşte că pierim de mulţimea păcatelor; nu întoarce pe robii tăi deşerţi, că pe tine Singură Nădejde te-am câştigat.

Mieluşeaua şi Fecioara cea Preacurată, dacă a văzut pe Fiul ei, pe Care L-a născut, întins pe Cruce, se rănea la suflet cu dureri de moarte şi tânguindu-se, grăia: Iubitul meu Fiu, unde este aducerea aminte de darul şi de minunile pe care le-a luat de la Tine poporul cel nemulţumitor? Dar acestea acum le pătimeşti ca să mântuieşti neamul omenesc. Laud milostivirea Ta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: