Redactia.ro
Home » Stil de viață » Calendar 30 Noiembrie. Rugăciunea de Sfântul Andrei care te ferește de boli și gânduri rele

Calendar 30 Noiembrie. Rugăciunea de Sfântul Andrei care te ferește de boli și gânduri rele

Calendar 30 Noiembrie. Rugăciune de Sfântul Andrei. Marți, 30 noiembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei

Ziua sfântă în care este prăznuit Sfântul Andrei este mare sărbătoare, marcată în Calendarul Ortodox cu cruce roșie! Biserica ortodoxă dă dezlegare la pește. În toate lăcașurile de cult, preoții țin slujbe pentru cinstirea ocrotitorului românilor.

Calendar 30 Noiembrie. Rugăciune de Sfântul Andrei

Rugăciune de Sfântul Andrei. Pentru ca fiecare român să fie ferit de boli și de gândurile rele ale celor din jur, poate rosti următoarea rugăciune:

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv.

Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea. Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”.

Etichete: