Redactia.ro
Home » Știri » Calendar complet, examen titularizare pentru profesori 2020. Când au loc înscrierile și probele

Calendar complet, examen titularizare pentru profesori 2020. Când au loc înscrierile și probele

Examen titularizare

Ministerul Educației a anunțat noul calendar pentru angajarea în școli în următoarea periodă. Așadar, examenul de titularizare 2020 va avea loc pe data de 15 iulie 2020, proba de interviu fiind eliminată.

Noul calendar pentru angajarea în școli în anul 2020

Printr-un comunicat de presă, Ministerul Educației a anunțat că examenul de titularizare va avea loc pe data de 15 iulie 2020.

De asemenea, repartizarea candidaților se va face în ordine descrescătoare a notei obținute la proba scrisă, iar pentru titularizarea cadrelor didactice este nevoie de minimum nota 7.

Proba de interviu a fost eliminată pentru candidații care doresc să ocupe un post în regim ‘plata cu ora’”, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic din învățământul preuniversitar în anul școlar 2020-2021 a fost aprobată de ministru și va fi publicată în Monitorul Oficial.

Care sunt modificările întreprinse de Ministerul Educației

Așadar, ministerul Educației a realizat următoarele modificări ale metodologiei de mobilitate a personalului didactic:

  • Proba practică și inspecția la clasă nu se vor mai susține, fiind eliminate – pentru anul în curs – prin OUG nr. 70/2020. În schimb, candidații care au studiat într-o altă limbă decât cea în care urmează să se realizeze predarea vor susține și o probă de limbă care va fi evaluată cu calificativul „Admis/Respins”.
  • O altă modificare, în cadrul metodologiei, constă în faptul că atât documentele de înscriere pentru mobilitate, cât și depunerea contestațiilor pot fi transmise și on-line. Totodată, ședințele de repartizare a posturilor se pot desfășura și on-line.
  • Transferul consimțit și pretransferul între unitățile de învățământ au fost eliminate prin ordonanță de urgență. Aceste etape se vor realiza prin repartizare organizată de către inspectoratele școlare județene.â
  • Etapele de transfer consimțit și de pretransfer la cererea personalului didactic au fost modificate astfel: cadrele didactice își vor depune dosarul de înscriere pentru această etapă la inspectoratele școlare județene, iar acestea vor organiza repartizarea candidaților.

În ceea ce privește proba scrisă pentru titularizare, aceasta va avea loc în data de 15 iulie 2020, iar candidații vor trebuie să respecte măsurile igienico-sanitare.

Proba de interviu a fost eliminată pentru cei care doresc să ocupe un post în regim „plata cu ora”.

Noul calendat de titularizare 2020 este disponibil AICI.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini