Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Educației a anulat examenele naționale. Care sunt acestea și de ce au fost suspendate

Ministerul Educației a anulat examenele naționale. Care sunt acestea și de ce au fost suspendate

Examene anulate 2020

Ministerul Educației a anunțat că a anulat mai multe evaluări naționale, olimpiade școlare și competiții sportive pentru a limita răspândirea coronavirusului. Totodată, Monica Anisie a precizat că vor avea loc modificări importante în legătură cu desfășurarea Bacalureatului și Evaluării Naționale.

Mai multe evaluări naționale au fost anulate

Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că din cauza pericolului de răspândire a coronavirusului au fost anulate mai multe evaluări naționale.

Este vorba despre Evaluările naționale la clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Acestea trebuiau să aibă loc în luna mai, cum erau programate în fiecare an. Elevii erau testați atât la Limba și literatura Română, cât și la Matematică.

În luna martie, oficialii Minsterulu Educației au anunțat că în urma discuțiilor cu inspectorii școlari, s-a decis suspendarea competițiilor sportive și olimpiadele școlare.

Mulți dintre elevii care s-au pregătit pentru aceste probe au rămas dezamăgiți pentru că nu s-au putut bucura de rezultatele muncii lor.

Schimbări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

În acest an, ministerul educației a anunțat schimbări importante în privința examenelor pentru elevii în an terminal.

Așadar, elevii vor fi nevoiți să își desfășoare examenele în condiții speciale pentru a se menține regulile de igienă și pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Evaluarea Națională va începe pe 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat va începe pe 22 iunie direct cu probele scrise. Imediat după, vor avea loc și probele de competență.

În ceea ce privește programa pentru examen, aceasta are anul 2020 mai puțină materie decât de obicei, fiind eliminate conținuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea.

După data de 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni în clase pentru a se putea pregăti pentru examenele naționale și Bacalaureat.

Ceilalți elevi vor încheia anul școlar 2019-2020 ăe 12 iunie.

În urma epidemiei de coronavirus, România a închis toate grădinițele, școlile și universitățile pentru a nu răspândi infecția cu coronavirus și a nu pune în pericol viața elevilor, studenților și a cadrelor didactice.

Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu o săptmână că școlile din România nu se vor mai deschide, iar elevii în an terminal vor merge la școală în perioada 2-12 iunie pentru pregătirea Examenelor naționale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: