Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 15 decembrie. Rugăciune de mare ajutor pentru vindecarea de boli

Calendar creștin ortodox 15 decembrie. Rugăciune de mare ajutor pentru vindecarea de boli

sfantul mucenic elefterie

Calendar creștin ortodox 15 decembrie 2022. Conform calendarului creștin ortodox, la data de 15 decembrie sunt prăznuiți Sfinții Mucenici Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie. Săbătoare cu cruce neagră. În aceeași zi mai sunt prăznuiți și Sfântul Mucenic Elefterie și se face pomenirea Sfintei Antia, mama Sfântului Elefterie.

Calendar creștin ortodox 15 decembrie. Sfântul Mucenic Elefterie

Sfinții Tirs și Calinic, originari din Ţara Bitiniei, au pătimit pentru Hristos în Cezareea, pe vremea împărăţiei lui Decie. Ei și-au dedicat viața slujirii Domnului Iisus Hristos și au trăit în post și rugăciune.

Sfântul Mucenic Elefterie era din cetatea Romei. De mic a rămas orfan de tată şi a fost crescut numai de mama sa Antia, care fusese învăţată credinţa creştină de Sfântul Apostol Pavel. Persecutat de împărat, el a fost dus într-un munte înalt, unde trăia cu animalele sălbatice. Se spune că aceste fiare se îmblânzeau atunci când sfântul le vorbea cuvintele lui Dumnezeu.

Calendar creștin ortodox 15 decembrie. Rugăciune de mare ajutor pentru vindecarea de boli

În această zi sfântă de sărbătoare, se spune că este bine să citim Rugăciunea către Sfântul Elefterie întrucât ar avea puteri miraculoase de vindecare a celor care suferă de diferite boli.

„Ca pe o podoabă a preoților și îndemnător al purtătorilor de chinuri, toți pe tine te cinstim și te rugăm:

Sfinte Mucenice Elefterie, pe cei ce prăznuiesc cu dragoste pomenirea ta, din multe feluri de nevoi îi eliberează, rugându-te lui Dumnezeu neîncetat pentru noi toți care-ți cântăm:

Bucură-te, Sfinte Mucenice Elefterie, mare făcător de minuni!

Învredniceşte-ne şi pe noi, nevrednicii, ca prin mijlocirea ta să ne împărtăşim de bunătăţile sufleteşti şi trupeşti făgăduite adevăraţilor credincioşi.

Dăruieşte-ne, sfinte, ajutorul tău cu care, biruind otrăvitoarele gânduri care se luptă cu noi neîncetat, să dobândim cele de folos pentru viaţa aceasta şi, mai ales, pentru cea viitoare.

Acum și pururea și-n vecii vecilor,

Amin!”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: