Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 17 mai 2023. Rugăciunea Sfântului Apostol Andronic pentru iertarea păcatelor și limpezirea minții

Calendar creștin ortodox 17 mai 2023. Rugăciunea Sfântului Apostol Andronic pentru iertarea păcatelor și limpezirea minții

GALERIE FOTO (2) rugaciune

Calendar creștin-ortodox 17 mai 2023. Pe data de 17 mai 2022, în calendarul ortodox, se sărbătorește o zi importantă pentru toți creștinii ortodocși. În această zi este pomenit Sfântul Apostol Andronic.

Calendar creștin-ortodox 17 mai 2023. Sfântul Apostol Andronic

Sfântul Apostol Andronic a fost unul dintre cei 70 de apostoli aleși de către Mântuitorul Isus Hristos și trimiși să propovăduiască Evanghelia. Puține informații sunt disponibile despre viața și activitatea lui Andronic, iar cea mai semnificativă mențiune despre el se găsește în Epistola către romanul Ruf din Noul Testament, unde este menționat alături de alte nume ale apostolilor.

Se crede că Sfântul Apostol Andronic a predicat Evanghelia în diverse regiuni și comunități creștine, contribuind astfel la răspândirea mesajului lui Hristos. În tradiția ortodoxă, el este venerat ca un apostol și martir, deși detalii specifice despre martiriul său nu sunt cunoscute.

Calendarul ortodox îi acordă o sărbătoare în data de 17 mai, în care credincioșii îl cinstesc și îi aduc omagii spirituale, recunoscând contribuția sa în extinderea creștinismului.

Viața și activitatea Sfântului Apostol Andronic au fost învăluite în mister și legendă de-a lungul timpului, iar tradiția și credința continuă să-l cinstească ca pe unul dintre cei aleși de Hristos pentru a vesti Cuvântul său și a întări credința în rândul creștinilor.

Rugăciunea Sfântului Apostol Andronic pentru iertarea păcatelor și limpezirea minții

„Sfinte Apostole, roagă-l pe milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Toate mişcările minţii tale, le-ai îndreptat spre împlinirea voilor lui Dumnezeu, bucurându-te, preasfinţite Andronic.

Primit-ai de la Dumnezeu har dumnezeiesc, a curăţi boli, şi a goni duhuri viclene, cugetătorule de Dumnezeu Andronic. Glasul cuvintelor şi puterea minunilor tale, a alergat la marginile lumii învăţând pe credincioşi harul cel mântuitor, ucenice al Domnului.

Casa ta izvorăşte izvoare de tămăduiri, celor ce cu dragoste năzuiesc către dânsa, Apostole, curăţind bolile cele sufleteşti.

Pomenirea ta cea preasfinţită, întinzându-se astăzi la marginile pământului, luminează inimile celor ce cu sfinţenie te laudă întru dânsa, vrednicule de fericire, Andronic.

Acum și purururea, și-n vecii vecilor,

Amin.”

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: