Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 18 iulie 2020. Sfântul care este sărbătorit în această zi

Calendar creștin ortodox 18 iulie 2020. Sfântul care este sărbătorit în această zi

Calendar creștin

Calendar 18 iulie 2020. Sfântul sărbătorit sâmbătă este unul foarte important, pentru că a fost un exemplu de credință. Este vorba despre Sfântul Mucenic Emilian de la Durostor. Tot pe data de 18 iulie sunt cinstiți și Sfinţii Mucenici Pavel, Teis şi Valentina; Sfântul Mucenic Iachint din Amastrida; Sfântul Mucenic Marchel; Sfinţii Mucenici Dasie şi Maron; Sfântul Cuvios Pamvo; Sfântul Stefan cel din Amasia, arhiepiscopul Constantinopolului; Sfântul Ioan, mitropolitul Calcedonului; Sfânta Elisabeta Feodorovna.

Viața Sfântului Mucenic Emilian de la Durostor

Sfântul a fost un rob al unui păgân în mare parte a vieții sale, dar el nu a trecut niciodată la o altă credință decât cea creștină, pentru că iubirea lui pentru Dumnezeu era prea mare.

Împăratul Iulian a pornit din nou prigonirea creștinilor, după ce Sfântul Constantin cel Mare interzisese acest lucru.

În zona în care se afla sfântul Emilian, țara Misiei, a ajuns un înfocat adversar al creștinilor, pe nume Capitolin. Acesta îi obliga pe toți să se închine idolilor.

Atunci când a sosit în locul în care trăia și Sfântul Emilian, el a început să semene groaza, dar Sfântul a acționat imediat pentru a sprge statuile idolilor, în timp ce Capitolin se afla la o petrecere.

Mâniat la vedere acestora, Capitolin a ordonat să fie găsit cel care a făcut asemenea faptă. Sfântul a recunoscut că este vina lui, iar atunci el a fost bătut, iar apoi aruncat în foc. Așa și-a dat viața pentru Dumnezeu și a primit cununa muceniciei.

Troparul Sfântului Mucenic Emilian de la Durostor

Glasul 4

Mucenicul Tău, Doamne, Emilian, întru nevoinţa sa, cununa nesctricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.
Condacul Sfântului Mucenic Emilian de la Durostor
Glasul 4

Arătatu-Te-ai astăzi…

Arătatu-te-ai luminos luminător, mucenice şi cu strălucirile minunilor luminezi toată făptura, izgonind totdeauna negura patimilor de la cei ce te cinstesc pe tine, Mărite Mucenice Emilian.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: