Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 2 august 2022. Ce Sfânt este prăznuit în această zi. Rugăciunea care se rostește azi

Calendar creștin ortodox 2 august 2022. Ce Sfânt este prăznuit în această zi. Rugăciunea care se rostește azi

Calendar creștin ortodox 2 august 2022. În această zi, creştinii prăznuiesc Aducerea moaştelor Sfântului Arhidiacon Ştefan. Acest sfânt este considerat ocrotitorul tinerilor. Tot în această zi, este bine să rosteşti o rugăciune către acest sfânt pentru tinerii care se confruntă cu probleme de sănătate, pentru tinerii care nu şi-au găsit un rost în viaţă, care s-au abătut de la calea cea dreaptă sau care nu se pot căsători.

Calendar creștin ortodox 2 august 2022. Ce Sfânt este prăznuit în această zi. Rugăciunea care se rostește azi

Sfântul Ștefan este sărbătorit anual pe 27 decembrie. Pentru că a proclamat în mod public divinitatea Mântuitorului, a fost ucis. Rămăşiţele sale pământești au fost îngropate de Gamaliel în satul Cafargamala, de lângă Ierusalim. Gamaliel, învățător al legii evreiești, l-a înmormântat și pe Nicodim, prietenul lui Ștefan, care a plâns la mormântul Sfântului Ștefan până a murit.

După sute de ani, Gamaliel s-a înfățișat de trei ori în vis lui Lucian, preotul din Cafargamala. Tulburat de aceste vise, Lucian s-a dus la Patriarh ca să primească binecuvântare, apoi a dezgropat oasemintele Sfântului Ştefan. Acestea au fost mutate cu procesiune în Sion și înmormântate într-o biserică ridicată de boierul Alexandru.

Când acest boier a murit, i s-a făcut un sicriu de chiparos asemănător celui al sfântului și a fost îngropat lângă mormântul Sfântului Ștefan.Iuliana, soția boierului Alexandru, dorind să ia trupul bărbatului ei și să-l ducă în țara sa, la Constantinopol, fiind cuprinsă de pronia dumnezeiască a lăsat sicriul soțului, și vărsând multe lacrimi, a luat racla sfântului. Racla a fost așezată de împăratul Constantin în palatul împărătesc, potrivit crestinortodox.ro

Calendar ortodox 2 august 2022. Rugăciune pentru cei care au probleme de sănătate

„Cu împărătească cunună a fost încununat creştetul tău, din chinurile cele pe care le-ai răbdat pentru Hristos Dumnezeu, întâi pătimitorule între mucenici. Că tu, mustrând nebunia iudeilor, ai văzut pe Mântuitorul tău de-a dreapta Tatălui. Pe Acela roagă-L pentru sufletele noastre.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: