Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 21 iulie 2023. Ce sfinți sunt sărbătoriți la această dată. Rugăciunea zilei

Calendar creștin ortodox 21 iulie 2023. Ce sfinți sunt sărbătoriți la această dată. Rugăciunea zilei

rugaciune

Calendar creștin-ortodox 21 iulie 2023. Ce sfânt este sărbătorit la data de 21 iulie, conform calendarului creștin-ortodox. Rugăciunea pe care orice credincios trebuie să o rostească în această zi de sărbătoare pentru a fi ferit de rele.

Calendar creștin-ortodox 21 iulie 2023. Sf. Simeon și Ioan Pustnicul

În data de 21 iulie 2023, Biserica Ortodoxă cinstește memoria Sfântului Simeon și a Sfântului Ioan Pustnicul, două personalități remarcabile care și-au dedicat viețile rugăciunii, meditației și ascetismului.

Sfântul Simeon a fost unul dintre acei pustnici care au ales să trăiască departe de agitația lumii, retrăgându-se în solitudine pentru a-și consacra viața rugăciunii și contemplării divine. Încă de la o vârstă fragedă, inima lui Simeon a fost călăuzită de dorința de a se apropia de Dumnezeu, iar astfel, la vârsta adultă, a renunțat la toate bunurile materiale pentru a trăi în pustietate, departe de lumea agitată.

Viața de pustnic nu a fost niciodată ușoară, dar Sfântul Simeon a găsit bucurie în a se dedica în întregime vieții spirituale. A trăit în rugăciune continuă, meditație asupra Scripturilor și asceză riguroasă. Renunțând la sine însuși, el a găsit fericirea în apropierea de Dumnezeu și în slujirea celorlalți prin intermediul rugăciunilor și al sfaturilor duhovnicești. De-a lungul timpului, faima lui s-a răspândit și oamenii din apropiere veneau să-l caute pentru a-i cere sfaturi și a-i auzi pildele pline de înțelepciune.

Sfântul Ioan Pustnicul a fost un alt exemplu de viață dedicată rugăciunii și contemplării. În dorința de a se dedica în totalitate vieții spirituale, el a ales să trăiască în izolare completă, retrăgându-se într-o peșteră. Acolo, și-a petrecut ani de zile în tăcere și post, dedicându-se în întregime rugăciunii și meditației. Viața sa ascetică l-a transformat într-un model de virtute și sfințenie pentru credincioșii vremii sale și pentru cei care îi urmează pilda și astăzi.

Rugăciunea care te scapă de orice rău. Trebuie rostită zilnic timp de cel puțin o lună

„Doamne, aşa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot aşa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista şi toţi sfinţii, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile, spurcăciunile, toate relele şi patimile, blestemele şi lucrurile diavoleşti, farmecele, descântecele, meşteşugurile şi uneltele diavoleşti de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiţi de patimi (băutură, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare şi nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, liniştea, sporul şi prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevazut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente şi de relele întâmplări, eu şi Casa mea, familia şi colaboratorii de la muncă. Doamne, să se depărteze vrăjmaşii şi să se îmblânzească, să am soarta bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile şi făcăturile, să fiu ferit de argintul viu şi lucrurile vrăjitoreşti să nu aibă putere asupra mea. Doamne, fereşte casa mea de ură şi invidie, de certuri, de bătăi, de boli molipsitoare, de beţii, de anturaj prost.

Doamne, fereşte familia mea şi sufletele noastre de toate încercările şi răutăţile şi dă-ne, Doamne, sănătate, împliniri, realizări şi viaţa fără de primejdii. Doamne, întăreşte-mă şi păstrează-mi credinţa strămoşilor, credinţa creştinilor. Doamne, ocroteşte pe părinţii mei, pe fraţii mei, pe surorile mele (se spun numele lor) şi dezleagă blestemele viilor şi morţilor căzute asupra noastră. Şi luminează mintea şi soarta copiilor noştri, dă-le spor la învăţătura şi reuşita în viaţă.

Doamne, veghează şi întăreşte tineretul şi copiii celor de-un neam şi o credinţă cu noi. Doamne, ai grijă de toţi copiii şi înţelepţeşte şi pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roagă respectivul.) Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele şi liniştea ta cea sfântă! Doamne, să se împlinească toate rugăciunile noastre! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluieste-ne! Doamne, fie-Ţi milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: