Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 4 august 2023. Ce sfânt este prăznuit. Rugăciunea care te ferește de rele și aduce liniștea în sufletul tău

Calendar creștin ortodox 4 august 2023. Ce sfânt este prăznuit. Rugăciunea care te ferește de rele și aduce liniștea în sufletul tău

cei 7 tineri

Calendar creștin ortodox 4 august 2023. Ce sfânt este prăznuit la data de 4 august 2023, conform calendarului creștin ortodox. Rugăciunea pe care orice creștin trebuie să o rostească în această zi pentru a fi ferit de rele.

Calendar creștin ortodox 4 august 2023. Sfinții 7 tineri din Efes

În calendarul creștin ortodox, pe data de 4 august 2023, este sărbătorită pomenirea Sfinților 7 tineri din Efes. Această sărbătoare este dedicată unui grup de tineri creștini care au trăit în Efes (în prezent, Turcia) în secolul al III-lea.

Conform tradiției, acești 7 tineri au refuzat să se închine zeului păgân al împăratului roman Decius și au fost persecutați pentru credința lor creștină. Ei au ales să se retragă într-o peșteră pentru a scăpa de persecuție, iar Dumnezeu a făcut ca timpul să se oprească acolo, astfel încât să poată rămâne ascunși și protejați pentru o perioadă.

După ce persecuția s-a încheiat și credința creștină a fost recunoscută oficial în Imperiul Roman, cei 7 tineri au fost găsiți și au ieșit din peșteră. Însă, ei au murit la scurt timp și au fost considerați martiri pentru credința lor. În timp, acești tineri au fost recunoscuți ca sfinți și sunt cinstiți și sărbătoriți în calendarul ortodox în fiecare an pe data de 4 august.

Rugăciunea care te ferește de rele și aduce liniștea în sufletul tău

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taina între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus ţină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haina, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taina între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase.

Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: