Redactia.ro
Home » Știri » Calendar creștin ortodox 6 decembrie 2020. Sfântul Nicolae

Calendar creștin ortodox 6 decembrie 2020. Sfântul Nicolae

Rugăciune pentru buna rânduire în viaţă a copiilor, către Sfântul Nicolae. Aduce lumină și speranță în sufletele celor ce trec prin încercări și greutăți

Calendar creștin ortodox 6 decembrie 2020. Este mare sărbătoare pentru toți românii, pentru că în această zi are loc pomenirea Sfântului Ierarh Nicolae.

Calendar creștin ortodox 6 decembrie 2020. Sfântul Nicolae

Sfântul Ierarh Nicolae a învățat despre cele sfinte încă de când era mic, iar despre el se spună că a învățat să se roage înainte să știe să vorbească și a învățat a posti înainte de a începe să sugă. Sfântul Ierarh Nicolae s-a născut într-o familie bună, iar încă de mic a fost capabil să facă minuni.

Atunci când părinții săi s-au stins din viață, el a împărțit către săraci toată averea familiei sale, pentru că el dorea mântuirea și nu să aibă avere. Mereu era de ajutor pentru oricine venea la el și avea vorba blândă, astfel că alina și sufletele, nu numai bolile trupului. Sfântul Ierarh Nicolae mânca numai o dată pe zi, după apusul soarelui și trăia în neîncetată rugăciune.

Sfântul Ierarh Nicolae a făcut parte din soborul celor 318 părinți care au luptat cu erezia lui Arie. Astfel, el a reușit să izbăvească poporul de idoli și de alte credințe greșite și a reușit să scape cetatea de aceste lucruri. În vremea lui Maximian și Dioclețian el a pătimi alături de alți creștini.

Rugăciunile ce trebuie rostite de Sfântul Ierarh Nicolae

Troparul Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Glasul 4

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate; Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre.

Condacul Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei Glasul 3

Fecioara astăzi…

În Mira, Sfinte, sfinţitor te-ai arătat; că Evanghelia lui Hristos plinind-o, cuvioase, ţi-ai pus sufletul tău pentru poporul tău; mântuit-ai pe cei nevinovaţi din moarte. Pentru aceasta te-ai sfinţit ca un mare tăinuitor al darului lui Dumnezeu.

Rugăciune pentru Sfântul Ierarh Nicolae

O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: