Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 1 aprilie 2021. Ce sfântă sărbătorim în prima zi din aprilie

Calendar ortodox 1 aprilie 2021. Ce sfântă sărbătorim în prima zi din aprilie

Calendar ortodox 1 aprilie 2021

Calendar ortodox 1 aprilie 2021. Ce sfânt sărbătorim în prima zi din aprilie. Iată ce arată calendarul ortodox!

Calendar ortodox 1 aprilie 2021. Mare sărbătoare

Sfânta Maria Egipteanca este modelul pocăinței pentru toți creștinii. Aceasta a fost găsită când Zosima rătăcea prin pustie. Sfânta Maria Egipteanca a primit binecuvântarea de la acesta și părintele povestește că atunci când a început să se roage femeia s-a ridicat de la pământ vreo 30 cm.

Atunci acesta crezut că este vorba de un duh necurat, dar Maria Egipteanca i-a citit gândul și a spus că nu este vorba de un duh necurat, ci doar de o femeie păcătoasă care a fugit de acasă la 12 ani.

Și-a dat de bunăvoie fecioria și a trăit 16 ani în curvie tot felul de oameni. Aceasta nu putea nici măcar să pășească în biserică și s-a rugat cu sinceră pocăință la icoana maicii Domnului și acesteia i-a fost permis accesul în biserică pentru a se putea închina la sfânta cruce.

După aceea, ea a mers la Iordan, unde s-a spălat de păcate și la biserica sfântului Ioan Botezătorul unde s-a împărtășit. Pentru 17 ani s-a luptat cu poftele trupești și desfrâul și s-a rugat la sfânta Maria să o ajute să-și țină cuvântul.

Calendar ortodox 1 aprilie 2021. Rugăciunea zilei

Troparul Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca

Întru tine maică cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că luând crucea ai urmat lui Hristos; și lucrând ai învățat să nu se uite la trup, că este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură, cuvioasă Marie, duhul tău.

Rugăciunea către Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca

Condacul Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca

Glasul al 3-lea

Fecioara astăzi pre Cel mai presus de fiinţă naşte, iar pământul peştera Celui neapropiat aduce. Îngerii cu păstorii slavoslovesc, iar magii cu steaua călătoresc. Că pentru noi s-a născut prunc tânăr, Dumnezeu cel mai înainte de veci.

Ceea ce erai mai înainte plină de tot felul de desfrânări astăzi te-ai arătat mireasă a lui Hristos, prin pocăinţă urmând vieţii îngereşti şi cu arma Crucii pierzi pe demoni. Pentru aceasta te-ai arătat mireasă Împărăţiei Cerului, Preacuvioasă Maică Marie, Preacinstită.

Calendar ortodox 1 aprilie 2021. Ce sfinți mai sunt pomeniți

Tot pe data de 1 aprilie, în calendarul ortodox 2021, mai sunt pomeniţi și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Cuvios Macarie, egumenul Peleichitului;

Sfinţii Mucenici Gherontie şi Vasilid;

Sfântului Ahaz.