Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 1 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Trifon

Calendar ortodox 1 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Trifon

Calendar ortodox 1 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Trifon

Calendar ortodox 1 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Trifon. Sfântul Mucenic Trifon este sărbătorit în prima zi a lunii februarie.

Calendar ortodox 1 februarie 2020. Este prăznuit Sfântul Trifon

Conform Crestin ortodox, Sfântul Trifon s-a născut în satul Lampsac, la finalul sexolului al II-lea, regiune care aparține Turciei acum. Acesta s-a născut cu darul vindecării bolnavilor și putere asupra demonilor.

Sfântul Mucenic Trifon deschide evantaiul datinilor strămoșești din luna lui Făurar. În popor, 1 februarie e ziua lui Trif Nebunul. Această zi trebuie respectată spre binele pomilor roditori și al podgoriilor, dar și spre sănătatea noastră.

De asemenea, Sfântul Trifon este protectorul viilor și livezilor, alungând omizile, lăcustele, viermii, gândacii și alte dăunătoare. Prin urmare, pentru a-și proteja recoltele, oamenii țin sărbătoarea cu strictețe. Credincioșii nu muncesc în această zi de sărbătoare, merg dimineață la bicerică, iau aghiasmă și stropesc grădina și agricultura.

În unele zone ale României, preotul merge și binecuvântează casele oamenilor și rostește rugăciunea Moliftele Sfântului Trifon”. Sfântul Trifon este protectorul păsărilor, izgonește demoniii și vindecă boli.

Sfântul Trif Nebunul 1 februarie 2020

Tot în aceeași zi este sărbătorit Trif Nebunul.Cel despre care se spune că ar fi speriat-o pe Maica Domnului, în timp ce se îndrepta spre biserică, la 40 de zile după nașterea lui Iisus. Se face astfel referire la sărbătoarea religioasă a Întâmpinării Domnului. Cine nu ține sărbătoarea cum se cuvine riscă să-și piardă mințile. Oamenii nu muncesc și se ocupă de toate cele cuvenite pentru binele casei și al familiei. Merg la biserică, fac pomeni și stropesc cu agheazmă pomii, grădinile și casa. În unele regiuni de pe la noi, dar și la vecinii bulgari, încă se mai păstrează obiceiul ca bărbații să poarte pe cap cununi din ramuri de pomi sau din viță de vie, ca să fie feriți de dureri de cap și ca să rămână cu mintea limpede.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini