Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 10 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul

Calendar ortodox 10 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul

Calendar ortodox 10 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul

Calendar ortodox 10 mai 2021. Luni, creștin ortodocșii îl vor sărbători pe Sfântul Apostol Simon Zilotul. Tot în această zi se face pomenirea Sfântului Cuvios Isihie Mărturisitorul, Sfântului Cuvios Lavrentie, Sfântului Mucenic Alfeu, Sfântului Mucenic Filadelf, Sfântului Mucenic Ciprian și Cinstirea Icoanei Maicii Domnului din Kiev-Bratsk.

Calendar ortodox 10 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul

Calendar ortodox 10 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Apostol Simon Zilotul. Acest sfânt Apostol era de neam din Cana Galileei, cunoscut Domnului nostru Iisus Hristos și Preacuratei Maicii Sale, deoarece Cana nu este departe de Nazaret. Când Simon a avut nunta cea legiuită, a fost chemat și Iisus cu ucenicii acolo, unde, neajungân-du-le vinul, Domnul a prefăcut apa în vin.

Mirele, văzând o minune ca aceea, îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu și, lăsându-și nunta și casa, i-a urmat Lui cu osârdie, pentru care s-a numit „Zilotul”, adică râvnitor. Deci s-a aprins cu atât de mare dragoste dumnezeiască către Hristos, încât și mireasa sa și pe toate cele lumești le-a trecut cu vederea pentru dragostea lui Dumnezeu, și și-a făcut sufletul său mireasă Mirelui Celui fără de moarte, numărându-se în ceata ucenicilor lui Hristos, și a fost unul din cei doisprezece Apostoli.

Iar după ce a primit cu ceilalți Sfinți Apostoli pe Preasfântul Duh, Cel ce S-a pogorât în chip de limbi de foc, a trecut în Mauritania și în Africa, propovăduind pe Hristos și răbdând pentru El cu râvnă înfocată. După aceea, fiind în Britania și luminând pe mulți prin cuvântul Evangheliei, a fost răstignit de cei necredincioși și s-a sfârșit prin pătimirea cea de un chip cu a lui Hristos.

Moaștele Sfântului Simon Zilotul

În București, la Biserica Podeanu aflată pe strada Dornei (în apropierea Pieței Chibrit) se află o părticică din sfintele sale moaște. Moaștele Sfântului Simon Zilotul sunt acoperite de un baldachin construit după modelul celui aflat la Roma, într-una din catacombele unde se află moastele Sfinților Chiril și Metodiu.

Calendar ortodox 10 mai 2021. Cele mai multe persoane vin aici să ceară ajutorul în căsătorie. Sfântul Simon Zilotul este grabnic ajutator celor care vin cu această rugăminte. Părintele paroh Vasile Ailioaei a marturisit felul în care moaștele Sfântului Simon Zilotul au ajuns la biserica Podeanu.

”Moastelor Sfantului Simon Zilotul au fost aduse aici din 1971, atunci cand episcopul Valerian (n.r. Prea Sfintitul Valerian Zaharia – episcop al Oradiei) a venit si s-a salasluit intr-una din casele parohiale ale acestei parohii. Preasfintitul Valerian ajunge in Bucuresti pentru ca s-a opus autoritatilor comuniste care doreau inchiderea manastirilor in urma decretului 410. Din 1971 si pana in 1996 a fost cu adevarat o taina. Episcopul Valerian era cel care pastra moastele Sf. Apostol Simon Zilotul, se inchina lor si nu lasa pe nimeni sa intre in acea camera, decat numai pe cei apropiati. Inainte de a-si da sfarsitul in mainile lui Dumnezeu a lasat ca aceasta taina sa fie cunoscuta”, a declarat părintele paroh Vasile Ailioaei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: