Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 9 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Proroc Isaia

Calendar ortodox 9 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Proroc Isaia

Calendar ortodox 9 mai 2021

Calendar ortodox 9 mai 2021. Duminică, creștin ortodocșii îl vor sărbători pe Sfântul Proroc Isaia, născut la Ierusalim. Tot în această zi se face pomenirea Sfântului Mucenic Hristofor, Sfintelor Mucenițe Calinica și Achilina, Sfinților Mucenici Epimah și Gordian, Sfântului Cuvios Mucenic Nicolae cel Nou din Vunena și Sfântului Iosif de la Optina.

Calendar ortodox 9 mai 2021. Este prăznuit Sfântul Proroc Isaia

Calendar ortodox 9 mai 2021. Creștin ortodocșii îl vor prăznui pe Sfântul Proroc Isaia. Acesta a fost fiul lui Amos, fratele lui Amazia, regele Iudeii. Tatăl lui nu era pomenit între sfinții proroci și era dintre rudeniile împăratului Ierusalimului, frate bun cu Amesie, împăratul iudeu. Isaia a crescut cu frica lui Dumnezeu și a învățat în legea Domnului, iar după ce a crescut s-a căsătorit și a avut un fiu. Soția sa este numită prorocitță pentru că este soție de proroc și pentru că a luat darul prorociei de la Duhul Sfânt. Deși Sfântul Isaia a prorocit în zilele împăratului Azaria, numit și Ozia, fiul lui Amesia, și în zilele împăratului Ioatam, fiul lui Ozia și în zilele împăratului Manase, fiul lui Ezechia, de la care a și pătimit. Isaia a fost plăcut de Dumnezeu, motiv pentru care l-a așezat pe un scaun înalt,înconjurat de serafimii cu șase aripi, care strigau: „Sfânt, sfânt, sfânt Domnul Savaot; plin este cerul și pământul de slava Lui„.

Marile prorocii ale lui Isaia se referă la întruparea Domnului, la Nașterea lui din Fecioara Maria, la Ioan Botezătorul și la multe evenimente din viața lui Iisus Hristos. Isaia a primit de la Dumnezeu și darul de a face minuni, astfel când Ierusalimul era asediat de dușmani și era secetă, el s-a rugat și a curs apa de sub Muntele Sion. Aceasta apă s-a numit Siloam, care înseamnă «trimis». Ulterior, Dumnezeu avea să îndrepte pașii celui orb din naștere către această apă, în care să se scalde și să-și recapete vederea. În timpul regelului Manase, Isaie s-a ridicat împotriva obiceiurilor păgâne, iar acesta a fost motivul pentru care a fost scos din cetate și tăiat cu fierăstrăul/

Sfântul Isaia a trăit cu 700 de ani înaintea nașterii Mântuitorului. A fost numit Evanghelistul Vechiului Testament, pentru faptul că a prorocit nașterea din Fecioara Maria a lui Mesia, Dumnezeirea Lui, minunile Lui, patimile și moarte, iar la sfârșit preaslăvirea Lui. De asemenea, Isaia a fost cel care a rostit cuvintele pe care Biserica le-a cântat în serile de Denie. : „Poporul care locuia intru intuneric va vedea lumina mare si voi cei ce locuiati in latura umbrei mortii lumina va straluci peste voi” (9, 1). Tot el a vestit Intrarea Domnului în Ierusalim: „Lumineaza-te, lumineaza-te, Ierusalime, ca vine lumina ta, si slava Domnului peste tine a rasarit!” (60, 1).

Rugăciune către Sfântul Proroc Isaia

Sfinte Prorocule Isaia, cel mare și mărit, curățindu-ți-se cugetul și mintea prin cărbunele din clește adus la gura ta de serafim, cu multe veacuri înainte ai vestit Întruparea Mântuitorului Hristos din Fecioara Maria, propovăduirea Evangheliei păcii și Pătimirile Sale pe Cruce spre mântuirea noastră, pentru aceasta ai fost numit „evanghelistul Vechiului Testament”. Trâmbiță a pocăinței te-ai făcut poporului iudeu, vădind rătăcirea sa de la dreapta credință și de la binecuvântarea lui Dumnezeu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: