Redactia.ro
Home » Știri » Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Un mare Sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Un mare Sfânt este sărbătorit

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. În această zi este sărbătorit un mare Sfânt, Cuviosul Teodosie cel Mare. Acesta s-a născut în Turcia, într-o familie de creștini, tatăl său se numea Proeresie, iar mama sa Evloghia. Încă de tânăr s-a refugiat într-o mănăstire din Ierusalim, unde i s-a dedicat în totalitate lui Dumnezeu. Sfântul Teodosie este cunoscut și drept făcător de minuni, vindecătorul sterilității.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Săptămâna va începe cu sărbătorirea unui mare Sfânt, făcător de minuni și vindecător al sterilității. Este vorba despre Cuviosul Teodosie cel Mare, care de tânăr a urmat calea monahiei.Acesta mereu rostea: ”Povăţuieşte-mă, Doamne, în calea Ta şi voi merge întru adevărul Tău”. A devenit călugăr într-o mănăstire din Ierusalim. Aici, a stat mult timp, în preajma pustnicului Longhin. Mai apoi, a devenit și el pustnic. S-a refugiat într-o peșteră din apropierea Bethleemului. Aici a locuit 50 de ani  și s-a hrănit doar cu ierburi sălbatice și legume. Lângă peșteră, a ridicat o mănăstire, și a pus bazele vieții monahale de obște, de aceea i se mai spune și „începător al vieții de obște“.

Ce minuni a făcut Sfântul Teodosie cel Mare

El ajută la fertilitate. O minune făcută de acesta este binecuvântarea unei femei de a nu-i mai muri copiii, pentru că imediat după naștere acesteia nu-i trăiau pruncii. De altfel, se mai spune că Sfântul Teodosie cel Mare, fiind foarte bătrân, mergea pe câmp și alunga lăcustele şi omizile care aduceau foamete şi sărăcie oamenilor. El este adesea cinstit de ”oamenii sterpi”, pentru ”a primi rod pântecelui”. Sfântul Teodosie cel Mare a murit în anul 529.

Rugăciune către Sfântul Teodosie cel Mare

Pentru a avea parte de liniște și a fi ferit de necazuri, dar mai ales pentru fertilitate, se poate rosti această rugăciune către Sfântul Teodosie cel Mare:

Sadit fiind în locaşurile Domnului tău, cu preastrălucitele tale fapte bune ai înflorit şi ai înmulţit fiii tăi în pustiu, cu ploile lacrimilor tale udându-i, păstorule al turmelor lui Dumnezeu. Pentru aceasta, strigăm ţie: Bucură-te, Părinte Teodosie!

Mulţimile calugărilor, te cinstim pe tine, îndreptătorule Teodosie, părintele nostru, că prin tine am cunoscut a umbla, cu adevărat, pe cărarea cea dreaptă. Fericit eşti că lui Hristos ai slujit şi ai biruit puterea vrăjmaşului. Cel ce eşti împreună vorbitor cu îngerii, iar cu drepţii şi cu cuvioşii împreună-locuitor, roagă-te Domnului să miluiască sufletele noastre.

Drept aceea şi mulţimile demonilor gonind, dai tămăduiri oamenilor în dar, de Dumnezeu purtătorule Teodosie. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu să dăruiască iertare de greşeli celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta” este rugăciunea către Sfântul Teodosie cel Mare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: